GREGADA

GREGADA
razlika između gregade i murterina je u prženju dijela sastojaka kod gregade (a opet kod pescadoro brujeta se i riba prži tako da svaki način pripreme ima svoje ime)

kapula se izreže na fete, češnjak na veće komadiće (1/4)
u zdjelu se stavi pola količine maslinova ulja (računajte otprilike kao i za murterin 1dcl ulja na ca 1 kg ribe), dodat pola kapule i češnjaka pa se to malo zažuti….skinit s vatre pa složit polovicu kumpira narezanog na fete pa na to komade ribe (npr. filete ako kupujete zamrznuto), ostatak kapule i češnjaka, a na kraju opet fete kumpira…. posolit i začinit kako kome paše, zalit s ostatkom maslinovog ulja pa s bilim vinom, ribljom juhom (ako ima) ili vodom da ne pokrije sve (isto ka i murterin)…
kuha se pokriveno, ne miješa se nego se trese zdjela….

Inače teća za brujet tiba bit šta šira i šta plića..

izvor net

Credit:studiof22byricardorocha

Przena pastrmka sa belim lukom

Gebratene Forelle mit Kräutern, Knoblauch, Tomaten, Zitrone

Potrebno je: 8 svezih vecih pastrmki, – 2 kasike ulja, 4 cena sitno iseckanog belog luka, – sitno iseckana kora od 2 limuna, – 2 kasike sitno seckanog persuna, so, biber, – 2 velika paradajza, 8 parcica prepecenog hleba.

Pastrmke ocistiti i oprati. Osusiti ih kuhinjskom salvetom. Zagrejati ulje u tiganju i proprziti beli luk dok ne omeksa. Ukloniti beli luk iz tiganja i staviti pastrmke. Prziti 4-5 minuta, posuti limunovom korom, persunom i zacinima. Skloniti sa sporeta i ostaviti na toplom mestu. Paradajz preseci na polovine i natrljati prepecen hleb. Svaku pastrmku servirati na komadu ovako pripremljenog hleba.

izvor net

credit Schon, Torsten

You may also like...

Leave a Reply

error: Content is protected !!

Discover more from kitchenmagic3.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading