Recept za klin čorbu

Recept za klin čorbu- Nasuti ulje u lonac i kad se jako ugrije ubaci se sitno sjeckani
crveni luk (2 glavice), mješa drvenom kašikom da ne zagori, sve dok ne bude staklasto proziran (7-10 min.). Nasuti 1-2 supene kašike crvene ljute paprike i mješati još oko 1 minut, a zatim naliti vrele vode da jelo ne bi zagorilo. Količina vode ovisi o tome koliki je lonac i koliko će ljudi to jesti. Sad može i polako da se radi jer neće to zagoriti.
Ubaci se unutra kost i malo soli Ostaviti da se krčka. E zato se ovaj recept dugo sprema jer se kost mora kuhati bar 1 sat. Izvaditi kost i ubaciti makarone, rižu, mrkvu, ajvar i ostalog
šta se nađe. To se još kuha nekih 10 minuta, a onda dodati vegete 5 minuta prije skidanja sa vatre.
Ako negdje okolo ima mladih kopriva, blitve, spanaća, krompira i slično, ubaci se to na pola krčkanja. Ne pretjerivati količinski sa ovim.
Ova čorba je odlična ako nema ništa bolje. Ne košta gotovo ništa za 5-6 osoba.

net

Credit:Allison Cherry

Čorba sa zelenom tikvicom

Potrebno: 1 zelena tikvica , 2 kašike paradajz pirea , 1.5 l bujona od povrća , 1 kašika gustina , 2 kašike vode , 1 kašika suvih začina po izboru , so , biber.

Priprema: Tikvicu oprati, iseckati na sitne kockice i preliti bujonom. Staviti da provri, smanjiti temperaturu i kuvati 10 minuta. Dodati paradajz pire, začine, so i biber, kao i gustin rastvoren u vodi. Sve promešati i kuvati još 5 minuta.

recept razbibriga.net

You may also like...

Leave a Reply

error: Content is protected !!

Discover more from kitchenmagic3.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading