Vanilice na cvetice

Vanilice na cvetice potrebno je:
420 g mekog brasna, 280 g maslaca
140 g prah secera, 2 kuvana zumanca, 2 sveza zumanca

Od brasna, secera i maslaca, svezim zumancima, fino nastruganih zumanaca izraditi testo i ostaviti do sutradan u frizideru. Zatim na pobrasnjenoj povrsini razviti testo i modlom vaditi vanilice i slagati u pleh. Peci u vreloj rerni. Kada se ohlade spajati ih pikantnim dzemom, a odozgo preliti glazurom od cokolade ili belanca. Ukrasiti cveticima od secera, kandiranim vocem i sl.

izvor net

Credit:Nature, food, landscape, travel

Vanilice
Potrebno je: 250 g masti, 4 kašike šećera, 1 celo jaje, 2 žumanca, 500 g brašna, 1 limun, 2 – 3 kašike džema od kajsija, šećer u prahu i 1 kesica vanilin šećera.
Umutiti mast, šećer i jaja. Dodati brašno i oceđen sok i izrendanu koru od limuna. Testo dobro izraditi i razviti u jednu veću koru debljine prsta. Čašicom za rakiju vaditi vanilice. Ređati ih u podmazanu tepsiju i peći u rerni umereno zagrejanoj, pazeći da ostanu svetle. Po dve pečene vanilice spajati džemom od kajsija i uvalja ti ih tople u prah šećer pomešan sa vanilin šećerom.
Takođe, kao premaz mogu se upotrebiti pekmez ili marmelada od raznog voća. Vanilice su sočnije ako odstoje dva do tri dana. Vanilice su, kao i oblande, kolači za „sva vremena“.
Mali savet:
Limun može da bude veoma dugo svež ako se čuva u dubokoj tegli poklopljenoj tanjirićem napunjenim vodom. Teglu valja držati na hladnom mestu a u tanjirić svaka tri do četiri dana dolivati svežu vodu. Iz limuna će se dobiti veća količina soka ako se prethodno, na trenutak, potopi u toplu vodu i zatim malo pritiskajući rukama valja po stolu.

izvor m kuvar

You may also like...

Leave a Reply

error: Content is protected !!

Discover more from kitchenmagic3.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading