Kroketi od sunke 

Kroketi od sunke
Samleti na masini za meso 300 grama kuvane sunke. U sunku dodati 4 cela jajeta, 1 zemicku u mleku natopljenu, ocedjenu i samlevenu, sitno isecenog persunovog lisca, soli i bibera. Celu masu dobro izmesati, pa je staviti u avan od porculana i tuci maljem. Dodati i 3 kasike tucane zemicke, izmesati, izruciti masu na dasku za meso i od mase praviti krokete. Pred sam rucak uvaljati krokete u brasno, zatim ih spustiti u razmuceno jaje, pa u sitno tucanu prosejanu zemicku. Pržiti ih na dosta zagrejanoj masti i kad su prženi, metnuti ih na zdelu za pecenje i služiti tople sa raznim varivima i salatama.

Povezana slika

 

izvor net

TROKUTI SA ŠUNKOM

Toastecken mit Schinken-Käse-Füllung

SASTOJCI: 50 dkg lisnatog tijesta 1,5 glavica luka (za 6 osoba) 3 odreska pršuta 2 žličice ulja 5 odrezaka kuhane šunke vezica vlasca 3 žlice slatkog vrhnja muškatni oraščić

Luk sitno nasjeckati i pirjati na ugrijanom ulju dok ne postane staklast, ali ne smije potamniti. Pršut i šunku usitniti na krupnije mrvice pa im primiješati luk, vrhnje i nasjeckani vlasac. Začiniti ribanim muškatnim oraščićem, a soliti nije potrebno jer su i pršut i šunka slani. Lisnato tijesto razvaljati na pobrašnjenoj radnoj površini na četverokut 20×40 cm. Narezati tijesto na kvadrate, stranice 8 cm. Na njih raspodijeliti pripremljeni nadjev (otprilike po jednu punu žlicu). Preklopiti kvadrate da se dobije trokut i krajeve pritisnuti da se slijepe. Tanko urezati ukrasne zareze oštrim nožem (ne preduboko jer bi nadjev iscurio). Premazati umućenim žumanjkom razrijeđenim s nekoliko kapi vode. Lim isplahnuti hladnom vodom (ne treba ga mastiti) te poslagati trokute. Peći 12-20 minuta.

izvor PREDJELA

credit Van Berge, Alexander

You may also like...

Leave a Reply

error: Content is protected !!

Discover more from kitchenmagic3.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading