Food for Soul

Recept za kolačiće sa bobičastim voćem

autorica recepta: Helena

Danas smo za vas pripremili recept za kolačiće sa bobičastim voćem. Ovo je samo jedan od načina na koji liofilizirano voće možete koristiti čak i kod pečenja kod kuće.

BROWNIE SA JABUKAMA autorica recepta: Helena

Sastojci:

220 g maslaca
60 g tamnog kakaa
5 jaja
400 g šećera
žličica arome vanilije
125 g brašna
200 g čokolade narezane na komade
20 g liofilizirane borovnice namočene u vodi
10 g liofilizirane jagode
šećer u prahu

Recept za kolačiće sa bobičastim voćem upute:

Prvo zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva C. Pripremite pleh (20 × 20 cm) i obložite ga papirom za pečenje.

Nakon toga otopite maslac u velikoj zdjeli. Rastopljeni maslac ulijte u veću zdjelu u kojoj ćete praviti masu.Dodajte tamni kakao i prvo promiješajte kuhačom. Zatim mikserom tucite velikom brzinom.

U tijestu u kojem ste otopili maslac umutite jaja pa svako posebno dodajte prethodnoj masi. Nakon što se sva jaja umiješaju u tijesto, tucite još 5 minuta da tijesto naraste.

Zatim dodajte šećer i vaniliju i tucite još 5 minuta.

Na kraju mase kuhačom lagano umiješajte brašno i komadiće čokolade.

Masu zatim izlijte u prethodno pripremljenu posudu za pečenje i poravnajte. Ravnomjerno pospite pripremljenim borovnicama.

PECITE OKO 50 MINUTA.

Provjerite čačkalicom – ako je na čačkalici još ostalo mokre mase iz sredine, a vi ste tijekom testa na rubu izvukli suhu čačkalicu, masa je pečena. Ako još uvijek vučete čačkalicu s mokrom masom po rubu, produžite pečenje za još 10 minuta. Masa bi se i dalje trebala ljuljati ako zamahnete tavom, ali trebala bi biti na vrhu kore i rub treba biti čvrst. To znači da će biti taman kad se ohlade.

Neka se sve potpuno ohladi u tepsiji. Potpuno ohlađene kolačiće izvadite iz tave i narežite ih na kockice jednake veličine.

Pospite šećerom u prahu i liofiliziranim komadima jagoda za dodatnu hrskavost.

Recept: Također možete podijeliti kolač od bobica sa svojim prijateljima. Još bolje – pripremite kolačić s bobičastim voćem za sljedeći piknik!

Dobar tek!

https://www.helenine-carovnije.com/

picture By Merinka

You may also like...

Leave a Reply

%d bloggers like this: