Zdravlje iz prirode

Credit: juefraphoto

Zdravlje iz prirode
Ljekovite biljke djeluju na isti način kao i tradicionalni lijekovi. Svoja ljekovita svojstva usredotočuju na određeni organ ljudskog tijela, dok djeluju izuzetno nježno i rijetko uzrokuju neugodne nuspojave. Načini primjene su kao odvar (čaj) ili oblog na zahvaćenom području.Mlijeko čička važno je za detoksikaciju jetre. Potiče protok žuči u njegove stanice. Tako se jetra samoočišćava i oporavlja.Korijeni maslačka, sok od artičoke i sok od limuna također se često koriste kod problema s ovim organom.Mlijeko od čička puno pomaže u prevladavanju nuspojava u terapiji raka. Ublažava menstrualni ciklus i predmenstrualni sindrom.Sok od limuna – limun je još jedna biljka koja pomaže u detoksikaciji važnog organa poput jetre. Svježe iscijeđeni limunov sok možete pomiješati sa sokom od mrkve. Dovoljno je popiti jednu čašu dnevno.
Limuni pomažu u suočavanju s virusima.Cikla također djeluje kako je gore opisano. Uklanja toksine iz tijela.I limun i cikla jačaju imunološki sustav.Glog je dobro poznata biljka koja zapravo podržava rad srca, posebno kada je preopterećen. Glog povećava količinu krvi koja se izbacuje sa svakom kontrakcijom srčanog mišića. Istodobno regulira rad srca.Lišće masline snižava krvni tlak. Ljudima koji pate od visokog krvnog tlaka dobro je redovito piti čaj od njih.Češnjak također snižava krvni tlak.Chili papar važan je stimulator cirkulacije krvi. Stagnacija krvi u žilama čini nas bržim starenjem. To je uglavnom zbog naše današnje imobilizacije.
Primjer za to je podmukla bolest poput artritisa. Uglavnom pogađa donje udove, jer količina krvi u koljenima i bedrima nije velika.
U takvoj je bolesti korisno uzimati ove korisne biljne sastojke ne samo iznutra, već i s njima raditi vanjske obloge.Kopriva se može koristiti i kod bolesti poput artritisa. Pročišćava tijelo u cjelini, korisno je kod kožnih problema. Ima izuzetno visok nutritivni sadržaj. Vrijedan je izvor željeza, vitamina E, C i lecitina.Smirna raste u Etiopiji i pustinjskim predjelima svijeta. Stabljike biljke imaju čudesno svojstvo zatvaranja rana. Smirna privlači bijele krvne stanice na mjesto rane kako bi spriječila moguću infekciju. Idealan je lijek za prvu pomoć.Anđelika je također prekrasan lijek. Umiruje vaš želudac nakon obilnog obroka smirujući sve živčane završetke probavnog trakta.Sok od kupusa jednostavan je lijek za probleme probavnog sustava i uglavnom želuca i crijeva. Šapa zdrobljenog lišća kupusa, nanesena na kožu, upija toksine iz tijela.
net

Free Your Tea

You may also like...

Leave a Reply

%d bloggers like this: