Kuhanje s vinom

Recepti s vinom. Vrijedno pokušaja!

Vino daje posebnu aromu jelima. Međutim, treba ga koristiti s oprezom, kao i začine.

Uz vino se pripremaju razni umaci, juhe, marinade. Dobro se kombinira s drugim okusima i proizvodima poput sojinog umaka, octa itd. Vino je pogodno za janjetinu , piletinu , svinjetinu, govedinu , ribu .

Perdue Farms

Dobro je koristiti količine naznačene u odgovarajućem receptu, ali nije kobno ako dodate malo više ili malo uštedite, prema vlastitom ukusu.

Budi oprezan! Vino ne biste smjeli ostavljati predugo na vatri, jer će u suprotnom sav alkohol ispariti. Ako radite umak, ostavite ga na vatri dok ne prepolovite količinu.

Alkohol sam po sebi ne dodaje okus jelu, ali pomaže u razgradnji masti (za razliku od drugih tekućina poput vode i juhe), u kojima pojedini proizvodi uspijevaju istaknuti svoj najbolji okus.

Sva vina sadrže kiselinu, pa je najbolje koristiti posude s odgovarajućim premazom kako ne bi došlo do oksidacije.

Od bijelih vina za kuhanje je najprikladniji sauvignon blanc, a od crvenih cabernet sauvignon (sadrži veliku količinu tanina).

Sjetite se pravila da kada jelo pripremate s vinom, služite ga za piće.

Svinjetina s umakom od vina

Potrebni proizvodi za 2 porcije:

 svinjski file (oko 400 g)
 papar po ukusu
 2 žličice. ulje ili maslac
 1 žličica juhe
 1/4 šalice suhog crnog vina
 1 žličica. senf
 1/2 žličice. sušeni timijan i ružmarin, zdrobljeni

Priprema:

Meso narežite na srednje komade i istucite, kao za odreske. Pospite crnim paprom. Pržite dok ne porumeni na masti (u tavi) oko 5 minuta sa svake strane. Meso ostavite sa strane, držeći ga na toplom.

Dodajte juhu u istu posudu. Promiješajte da se ostaci prženja odvoje. Dodajte vino, senf, timijan i ružmarin. Smjesu zakuhajte. Smanjite vatru i pustite da krčka 5 minuta, nepokriveno.

Meso prelijte pripremljenim umakom i odmah poslužite!

Živjeli!

net

Credit:Joe-L

You may also like...

Leave a Reply

%d bloggers like this: