Desert “Mon amour”

Desert “Mon amour” potrebni sastojci:

100 g sladoleda
1 banana
1 naranča
1 jabuka
1 limun
šaka grožđica i oraha

Za kremu:

2 žumanjka
1/2 šalice vode šećera
1/2 šalice svježeg mlijeka
2 žlice brašna

Desert “Mon amour” priprema
Način pripreme: Narežite voće na male kockice, dodajte grožđice i orahe.
Prokuhajte srednje gustu kremu od ostalih proizvoda polako miješajući.
Visoke vinske čaše napunite voćem, ulijte ohlađenu kremu i na nju stavite kuglu sladoleda.

Lisnati kolač od limuna s borovnicama

U ove sunčane ljetne dane jako želim nešto osvježavajuće, jednostavno… Ovaj tart savršeno stoji! Podlogu možete peći navečer kad popusti vrućina, a možete prokuhati lemon curd, te sutradan prije posluživanja sastaviti tart. Također možete napraviti tartlets. I u kremu dodati želatinu. Kombinacija kreme od limuna i borovnica je jedinstvena! Lisnati kolač od limuna s borovnicama, za tijesto: 1 1/2 šalice brašna veliki prstohvat soli 8 žlica. (1 štapić) neslanog maslaca 1 veliki žumanjak 2 1/2 – 3 žlice. ledena voda Za kremu: 4 velika žumanjka 3/4 šalice šećera naribana korica 2 limuna sok 1 limuna 3/4 šalice vrhnja za šlag Borovnice – što više to bolje

Tijesto. Prosijte brašno na radnu površinu. Pospite solju. Napravite udubljenje, u njega stavite žumanjak i komadiće maslaca, pa sve pažljivo usitnite škarama da se maslac i žumanjak dobro rasporede. Poškropite vodom i ponovno zarežite tijesto nožem. samo sad brzo rukama umijesite tijesto u kuglu. Tijesto treba biti glatko i mat. Tijesto zamotajte u prozirnu foliju i stavite u hladnjak da se ohladi najmanje 30 minuta. Tijesto ćete najlakše pripremiti u sjeckalici, sve sastojke (prosijati brašno) staviti u sjeckalicu i miješati dok se tijesto ne oblikuje u kuglu. Tijesto tanko razvaljajte i stavite u posudu za tart. izbodite vilicom po dnu i vratite u hladnjak ili čak u zamrzivač na 15 minuta. U to vrijeme zagrijte pećnicu na 400/200. Grah pospite na papir za pečenje ili foliju i stavite u formu s tijestom. Podlogu pecite 10-12 minuta. Odaberite papir sa grahom i stavite drugu podlogu da se suši 5-7 minuta.

Krema. Istucite žumanjke sa 6 žlica. Sahara. Masa treba posvijetliti i biti prozračna, poput pjene. Uz mućenje dodajte limunovu koricu i sok. Zatim kremu stavite u vodenu kupelj i uz miješanje dovedite do zgušnjavanja, ali ne kuhajte! Ostavite kremu da se ohladi, prekrivši površinu folijom. Umutiti vrhnje sa preostalim šećerom. Ulijte šlag u lemon curd. Po želji možete dodati želatinu otopljenu u vodi i zagrijanu, pa će tart biti zgodnije rezati na porcije. Stavite tart u ohlađenu podlogu, pospite borovnicama odozgo. Ako je u kremu dodana želatina, tart staviti u hladnjak na sat vremena.

izvor net

Credit: ko_orn

You may also like...

Leave a Reply

Discover more from kitchenmagic3.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading