LEDENA KOKOS TORTA

LEDENA KOKOS TORTA- prvo 8 jaja podjeliti na bjelance i žumance.
Bjelance umutiti i staviti 8 kašika mljevenog šećera ili štaub šećera kako vam je drago
UmutitI u šlag i dodati 200 grama kokosa i onda ovo kašikom izmješati lagano da se kokos ne usitni.
Ovu smjesu peči oko 10 minuta na najačoj temperaturi, vidjećete da vam ne zagori je bitno.
Ovu koru ohladiti.

Umutimo 8 zumanjaka dodamo 1 margarin ili puter, 13 kašika šečera i jednu istopljenu čokoladu, koja se mora malo ohladiti, jer ako stavite vruću neće krema uspjeti.
Zatim uzmete tri kreme od čokolade, vanilije ili jagode. Sve moraju biti iste, staviti tri kašike šećera i tri i po filđana mlijeka i ovo umutiti.

Na bijelu koru prvo mažete ovaj fil od jaja, margarina čokolade i dr., a po njemu idu ove umućene kreme.
Kolače možete ukrasiti čokoladnim bobicama, ribanom čokoladom ili bademina u ljuspicama…

net

Credit: Imagesbybarbara

Čokoladno-orašasti kolač bez brašna

Što bi moglo biti ukusnije od tandema čokolada + orasi – samo čokolada i orasi! Bez brašna, samo orasi i vrlo nježan čokoladni mousse! Ako se i vi tako osjećate, onda je ova torta za vas! Sastojci: 1 šalica = 200 ml za kolače: 2 šalice oraha 3/4 šalice šećera 2 žlice. škrob 6 proteina + 1/4 šalice šećera prstohvat soli za čokoladnu kremu: 300 gr tamne čokolade 50% 100 ml. sadržaj masti vrhnja nije bitan 500 ml. vrhnje 35% 5 gr. želatina (po mogućnosti u pločama) 2 žlice. konjak ili rakija meringue za ukrašavanje: 1 protein + 3 žlice. šećera 1 žličica kakao čokoladni komadići (čips) za ukrašavanje Priprema: Kuhanje kolača. Da biste to učinili, obložite lim za pečenje papirom za pečenje i pomoću obruča za pečenje (možete koristiti tanjur) iscrtajte tri kruga promjera 20 cm.U blender stavite orahe, 3/4 šalice šećera i škrob te sameljite stanje brašna. Istucite bjelanjke sa solju dok ne dobijete pjenušavu pjenu, ne prestajući tući, dodajte 1/4 šalice šećera, tucite do stabilnih vrhova. Masu od oraha i brašna dodajte u nekoliko koraka u masu od bjelančevina i pažljivo miješajte lopaticom preklapajući odozdo – gore iu krug. Gotovo tijesto ravnomjerno rasporedite u nacrtane krugove. Peći na 160 stupnjeva 35-40 minuta. do zlatne boje. Kolači će biti više mekani nego suhi. Nakon potpunog hlađenja, kolači će malo “sjesti” – ne brinite, tako bi trebalo biti. Malo ohlađene kolače pažljivo skinite s papira i složite odvojeno. Vrhnje za kuhanje. Da biste to učinili, namočite želatinu u hladnoj vodi. Zagrijte vrhnje na 90 stupnjeva (ne dopustite da prokuha!) I, stavljajući u njih komadiće čokolade, miješajte dok ne postane glatko. Dodajte konjak. Zatim razrijedite ocijeđenu želatinu u 3 žlice. vruću kremu sjediniti sa čokoladnom masom, izmiksati i ohladiti. Umutiti vrhnje u čvrsti šlag i, dodajući otopljenu čokoladu pomiješanu sa želatinom, lagano umiješati kuhačom. Staviti 10-15 min. u hladnjaku (pažljivo da se krema previše ne stegne i ne naprave grudice!) Slaganje torte. Tortu staviti u odvojivi obruč, ostaviti mali razmak od ruba, premazati 1/3 kreme. Prekrijte drugu tortu i premažite istom količinom kreme. Zatim poslažemo treću tortu koju također namažemo preostalom kremom. Sada, bez skidanja prstenova, pokrijte tortu prozirnom folijom i pošaljite je u hladnjak na 10-12 sati. Kuham meringue. Da biste to učinili, tucite proteine ​​sa šećerom do stabilnih vrhova. Podijeliti na 2 dijela, u jedan dodati kakao (prosijati) i dobro promiješati. Meringu u obliku štapića štrcaljkom odlagati na papir za pečenje. Pecite u pećnici na 80 stupnjeva 1 sat. Ohladite i narežite na komade. Smrznutu tortu oslobodimo od kalupa (brzo propuhujući stranice vrućim fenom) i ukrasimo komadićima meringue i čokolade. To treba učiniti neposredno prije posluživanja.

You may also like...

Leave a Reply

Discover more from kitchenmagic3.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading