Skip to content

Filovi za torte

Kad ne znate sta cete da spremite za sladokusce evo kako jos moze…

Obican patispanj, bilo kakva kora za kolace ili keksa natopljen melekom, sokom ili cime ocete premazite nekim odo vih filova.

od čokolade-1:
Umutiti 200g šećera, 3 žumanca i 150g otopljene čokolade pa kuvati na pari dok ne bude gusto. Kada se ohladi, umešati 250g maslaca.

od čokolade-2:
Staviti u manju šerpu 150g margarina, 150g šećera, 150g čokolade, vanilin šećer i 2dl mleka. Dobijenu masu treba kuvati dok ne provri. Zatim se skine sa ringle i meša dok se ne ohladi.

od čokolade-3:
½l mleka staviti da provri. U to dodati 6 kašika brašna razmućenih u 1dl mleka i 150g čokolade. Skuvati da se zgusne, pa ostaviti da se ohladi. Umutiti 250g butera sa 250g šećera u prahu. Sjediniti sa ohlađenim kremom.

od čokolade-4:
Umutiti 4 belanca sa 250g šećera, dodati 4 žumanca, još malo mutiti, pa skuvati na pari. Na kraju dodati i 200g čokolade pa kuvati dok ne bude gusto. Kada se ohladi, umešati 250g maslaca. (Može I u toplo, ali je tada potrebno da se dobro izmeša da se sjedini). Po šelji može se dodati aroma ruma ili kašičica mlevene kafe. Kafa se neće osetiti, ali će dati specifičan ukus.

od vanile-1:
Umutiti 160gr šećera, jedno celo jaje, 2 žumanca i aromu vanile pa kuvati na pari dok ne bude gusto. Kada se ohladi, umešati 200g maslaca.

od vanile-2:
Umutiti 100g pudinga od vanile sa 2dl mleka i 2 kašike šećera, pa ukuvati u ½ litre mleka. Kada se ohladi, dodati jednu kiselu pavlaku i 250g šećera u prahu.

od kafe-1:
Umutiti 160gr šećera, jedno celo jaje, 2 žumanca i 1dl jake crne kafe pa kuvati na pari dok ne bude gusto. Kada se ohladi, umešati 170g maslaca.

od kafe-2:
Skuvati 1dl jake crne kafe i procediti.
U kafu umešati 100g čokolade, 100g šećera, paketić vanilin šećera i kašiku brašna. Ukuvati gust krem i ostaviti da se ohladi.
Umutiti 250g maslaca i dodati u ohlađen krem.
Na kraju dodati 2 žumanca umućena sa 10 kašika šećera u prahu.

Sa nutelom:
500ml slatke pavlake umutiti, ne jako čvrsto, dodati 5 kašika nutele i onda dobro izmiksati.net

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: