DAVORKINE PAPRIKE SA SIROM

DAVORKINE PAPRIKE SA SIROM

Sastojci za ove paprike su: 1 kg svježeg kravljeg sira, pola kiselog vrhnja, 1 češanj češnjaka, jaje, malo peršina, sol i papar, masline, 4-6 paprika manje veličine.

Prvo dobro izmješajte sir s vrhnjem, jaja, posolite i lagano popaprite, te dodajte usitnjeni češnjak i peršin. Možete češnjak i preskočiti ako ga ne volite, ne smeta za cjelokupan okuse jela. Paprike operite pa im odrežite gornji dio i očistite ih od sjemenki. Stavite pripremljeni nadjev u lim za pečenje koji ste premazali maslacem ili uljem. Pazite da su paprike dobro posložene, da se ne bi preokrenule u pećnici. Urasite ih potom maslinama i stavite u zagrijanu pećnicu. Pecite na oko 200 stupnjeva oko pola sata.

Jednom sam paprike probala  punjene sa svježim sirom i rižom. Isto je jednostavno – napola skuhana riža pomiješa se sa sirom izrezanim na kocke, doda se peršin, sol, papar i sitno narezan češnjak, pa sve dobro promiješa. Paprike se napune tom smjesom i stave u lim za pečenje. pazite da otvoreni dio, gdje ste stavljali nadjev, bude okrenut prema gore. Sve podlijte s malo vode i ulja te stavite u pećnicu da se peče. Kad paprike postanu mekane, izvadite ih iz pećnice. Mileram razmutite i stavite na tanjur kao podlogu, a na njega složite pečene paprike.net

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: