Food for Soul

Topli napici sa začinima*znacenje zacina

Credit: AnnaPustynnikova

Topli napici sa začinima

Zimske večeri, posebno u društvu, mnogi vole popiti čašu ili dvije kuhanog vina, punča ili toplih alkoholnih pića (viski, rum i tako dalje, razrijeđene kipućom vodom, kavom ili čajem ) – pića za snježnu noć. Vrući alkohol za dodavanje zacina i voca , od kojih su mnoga korisna i čarobna svojstva, za koja su poznata još od srednjeg vijeka )

Da biste začin ili sastojak po potrebi koristili prije dodavanja u pice držite prstohvat bilja prstima, puni se vašom željom. I, naravno, ne pretjerujte s pijenjem – blagotvoran učinak ne ovisi o količini koju popijete!

Anis je zaštitni začin. Dodajte ga piću kako biste se zaštitili od negativnosti koja je često prisutna u mješovitom društvu.

Cimet privlači novac i materijalnu dobrobit. Irska kava s cimetom, kuhano vino s cimetom povećavaju vašu energetsku “privlačnost” za novac.

Vanilija utječe na sferu seksualnosti. Prirodni je afrodizijak  koji muškarce i žene tonizira u romantično raspoloženje, te smiruje i podiže raspoloženje.

Muškatni oraščić pomaže u jačanju odnosa između supružnika, međusobne vjernosti. Štoviše, također privlači dobrobit i sreću.

Pepermint se može koristiti ako trebate zavesti ljubavnika. Uz to, pomaže u ispunjavanju putovanja i putničkih želja te donosi sreću na putu.

Mlijeko i maslac – koji se često dodaju određenim vrstama toplih napitaka – privlače obilje i sretan život.

Pelin tonove, okrepljuje i usput donosi sreću. Međutim, alkoholnim pićima treba ga dodavati samo strogo slijedeći recept!

Kardamom je afrodizijak koji utječe na lijepi spol. Ako gospođu počastite pićem s nekoliko sjemenki kardamoma, tada će joj se srce sigurno otopiti.

Grančica ružmarina (ali samo svježa grančica – suhi ružmarin vrlo je žilav, a pijenje tekućine sa šakom ružmarina jednostavno je opasno) donijet će mir i sklad u obitelj. Nekoliko grančica može se dodati punču ili drugom piću koje dijele rođaci.

Klinčić (začin) donosi sreću i u osobnom životu i u poslu. Poput vanilije, ona je afrodizijak.

Limun (sok, korica) ima snažno pročišćavajuće djelovanje.

Narančina kora koristi se za postizanje sreće u svim područjima života.

Kora jabuke i kriške jabuke mogu se dodati u svrhu liječenja bolesti, promicanja zdravlja i zaštite od tjelesne nemoći, a također i za brzo pronalaženje vaše istinske ljubavi.net, slika stockfood

Tea and petit fours on a tray

You may also like...

Leave a Reply

%d bloggers like this: