Ljubavna vecera

Ukrasite svoj stol nečim ružičastim ili zelenim, jer ovo su boje Venere, planeta ljubavi. U središte stola možete staviti buket ruža, maka ili crvenih karanfila. Napunite sobu mirisom ljubavnog napitka ili dekocije od ulja ruže ili jagode. Stavite kap napitka na svijeću, na vrećicu suhog cvijeća, utrljajte nekoliko kapi na rub stola. Također stavite nekoliko kapi na vrpcu i zavežite je za vrata; stavite nekoliko kapi u lonac s vodom i prokuhajte vodu tako da se miris zajedno s parom širi po cijelom stanu. I ne zaboravite na sebe – dodajte par kapi parfemu ili kolonjskoj vodi.

Ako je ljeto, večera bi trebala početi hladnom juhom od jagoda zaslađenom medom i začinjenom s prstohvatom cimeta. Zimi biste trebali započeti s juhom od pirea od gljiva, začinjenom s nekoliko listova koprive kako biste potaknuli ljubav. U ovu juhu možete dodati i bosiljak i malo metvice.

Bosiljak je dugo bio tradicionalni sastojak ljubavnih juha, napitaka i jela. Ako je ova biljka bila čarobno nabijena, tada njezina aura kod neke osobe izaziva nježne osjećaje. Ako energiju ove biljke usmjerite prema osobi koju obožavate, tada ćete u njoj izazvati uzajamni osjećaj. Dodajte bosiljak bilo kojem jelu koje ima dobar okus.

U zelenu salatu s rajčicama i krastavcima možete dodati cvijeće i lišće maslačka ili ružmarina, latice ruže. Po ukusu dodajte mak, smeđi šećer i ružičasti ocat.

Glavno jelo treba biti piletina s pekmezom od marelice ili breskve, ili riba pečena s rajčicama, bosiljkom i origanom. Senf (srećom), lišće bosiljka (Venera) pojačat će utjecaj vaše urote. Pecite svježi kruh sa sjemenkama kima (potiče sladostrašće).

Na proslavi ljubavi prikladno je pivo, koje je Isidino piće. Ovaj opojni napitak izrađen je od ječma, a ova biljka se pokorava Veneri. Sjetite se, međutim, potrebe za umjerenom konzumacijom alkohola u ovom slučaju. Sok od jabuke također je tradicionalno ljubavno piće koje pomaže u jačanju ljubavi prema sebi. Možete napraviti vino od latica ruže. Da biste to učinili, uzmite nekoliko procvjetalih ruža, odrežite latice, isperite ih i stavite u bokal ružinog vina. Stavite dekanter preko noći u hladnjak.

Izvrsna bezalkoholna zamjena za ovo piće je voćni koktel. Da biste pripremili ovaj koktel, morate uzeti sok od višanja i pomiješati ga s sokom od jagode ili jabuke uz dodatak mente. Možete probati skuhati vrući čaj od ljubičice ili hibicus.

Za desert poslužite voćnu salatu od bresaka, jabuka, trešanja i jagoda. Alternativa može biti sorbet od jagoda ili trešanja. Najpopularnija je čarobna pita aromatizirana malim prstohvatima cimeta, klinčića, suhom koprivom, suhim lišćem jagode i četvrtinom žličice praha od korijena ljubičice. Ili puding od riže. Riža predstavlja čistoću uma i rasplamsava želju. Po pudingu pospite cimet.

Iz knjige “Moć vještica” Laurie Cabot

You may also like...

Leave a Reply

%d bloggers like this: