Maslenica

Maslenica

Recept je  “odokativnan”

Za tijesto: oko pola kg brašna (ja koristim Zlatni puder), malo soli i vode za potkuhivanje jufčica. Meni ispadnu dvije, jedna za mene, jedna za MM. Fino umjesiš i dodaješ brašna dok ne ispadnu loptice srednje čvrstoće. Ako već znas razvijati jufke onda nije problem…
Malo ih pouljiš da odstoje. Razvijem oklagijom dodajući brašno veličine veće tepsije i ponovo malo pouljim odozgo i preklopim da odstoji 10tak minuta. Dok prva jufka čeka razvijam drugu da ne gubim vrijeme.

Fil: pola velike pavlake (znači oko 200 gr), prstohvat soli i mala šoljica ulja, pomješaš i to je to.

Otklopiš poljenu jufku i razvučes koliko se može,(ne mora biti pretanko, meni je jedna juče bila ok, druga sva popucala ali kad se složi, nisam ih mogla razlikovati 

 )  pospeš filom i slažeš je kao pismo, jednu stranu do pola, pa drugu stranu do pola, malo pouljiš suhe strane, tako par puta i na kraju dobiješ pravougaonik ili kocku, zavisi kakvu tepsiju imaš. Isto tako i za drugu jufku.
Zagrijati rernu na 250 i kad počne rumeniti smanjiš na 150. Kad se skroz ispeče poprskaš hladnom vodom otrilike kao u jednoj maloj šoljici, ja uzmem puter pa još namažem odozgo i vratim u rernu i ugasim. Kad odmekne izrežem i serviram uz jogurt.
Ako znaš lakši način za razvijanje jufki još bolje.net

You may also like...

Leave a Reply

%d bloggers like this: