Zaćinjeni pire krumpir

Meni je uz pommes frites najukusniji pire krumpir.

Kuham ga narezanog na kockice na pari iznad posoljene vode. Zatim ga zgnječim, dodam malo soli, maslaca, žličicu kiselog vrhnja i malo mlijeka. Taj prilog uzimam uz saft, umake, špinat i slična jela koja nisu previše suha. Ako imam samo meso na naglo ispečeno (pireći ili pureći odrezak) tada ga malo začinim.

Zaćinjeni pire krumpir

Sastojci su jedna kila krumpira narezanog na kockice, 1 dcl mlijeka, malo kiselog vrhnja, 3 žlice maslaca, 15 g sitno nasjeckanog luka vlasca, 10 g sitno nasjeckanog peršina te sol i papar.

Prvo skuhajte krumpir te ga ocijedite ga i stavite u veću posudu. Dodajte preostale sastojke i napravite pire.

Kao prilog često radim krumpir na luku. Jako je jednostavno.

Na malo masnoće prodinstam luk i kad postane staklast na njega bacim krumpir koji sam ogulila, razrezala na četvrtine koje sam narezala na sitne ploškice. Poslite, poparite, dodajte malo vegete i crvene paprike. Lagano podlijevajte vodom dok se dinsta. Kad voda ispari i kad je krumpir mekan, prilog je gotov.

I krumpir koji je također među našim top 5 vrstama pripreme je restani.

Treba vam 3 velika krumpira,2 luka,ulje, sojin umak, sol, papar, peršin, bosiljak, mažuran.

Skuhajte krumpir u ljusci i narežite ga na ploške (ili ga ogulite i narežite prije kuhanja, brže je gotovo, ali se gube hranjivi sastojci). Luk narežite na polumjesece i pržite na ulju dok ne postane proziran. Dodajte krumpir i začine i izmiješajte tako da krumpir bude djelomično zgnječen. Poslužite s umakom ili kao prilog.

You may also like...

Leave a Reply

Discover more from kitchenmagic3.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading