Crvene paprike sa bijelim lukom

Credit: Timeprotv

Crvene paprike sa bijelim lukom
Potrebno: 4 do 6 paprika (zavisi od velicine), dvije glavice luka, jedan bijeli luk, dva meksa pradajza, malo brasna, kasika paradajz pirea, sol, biber, crvena paprika, zlica vegete.
Vrijeme pripreme: 25 min( pecnica) i 35 na ringli.
Ispecite crvene paprike u rerni….stavite da se ohlade (prekrijte vlaznom krpom) a nakon toga ih pazljivo ocistite i izrezite na komadice srednje velicine.
U serpi isprizite crveni i bijelog luka na puteru, posoljene paprike sastavite sa lukom, smanjite vatru i nakon 10 min. dodajte vodu. Poslije 10. minuta procijedite saft (dvije trecine safta treba da ostanu sa povrcem) u kojem se razmuti malo brasna, izrendaju dva paradajza, doda jedna manja kasika paradajza iz tube, jednu zlicu Vegete, aleve paprike (crvene paprika u prahu), bibera i sve to sastavite sa paprikama. Ostavite tako da se krcka na tihoj vatri nekih 10 do 15 minuta (ako je potrebno doliti malo vode) a zatim na samom kraju dodati sitno isjeckani bijeli luk i tada mozete iskljuciti pec ali ostavite jelo da se dovrsi na toploj ringli.
Odlicno ide uz krompir ali i pavlaku bilo kao glavno jelo ili salata…. u svim kombinacijama je super!
Mozda ovako “konfuzno” napisan recept izgleda komplikovan ali vjerujte uopce nije. Kad jednom napravite crvene paprike sa bijelim lukom, pravicete ih uvijek!

net

You may also like...

Leave a Reply

%d bloggers like this: