Vesele tikvice

Vesele tikvice –

Potrebno je: 1 tikvica oguljena i izrezana na ploskice, 1-2 jaja za pohanje, brasno, sol, sir gauda ili edamer, mini rajcice 5-6 komada, majoneza, 2-3 reznja cesnjaka.
Tikvice ogulim i narezem na kolutice i posolim te pustim 20-30m minuta da puste vodu, zatim ih ocjedim i ispoham u brasnu i jajima.
Pohane tikvice slozim u pleh i na njih slazem po komadic sira (malo manji od kolutica tikvice) pa kolutic mini-rajcice, pa malo posolim, na vrh mrvicu majoneze i posipam sa sitno nasjeckanim cesnjakom- i onda to u pecnici zapecem.

recept maslacak

credit: wallpaperflare.com

Punjeni patlidzani

Gefüllte Auberginen


Sastojci: Patlidzani (manji) – 1kg; paradajz – 500gr; crni luk – 500gr; sargarepa – 2kom; celer – 1manji; beli luk; lovorov list; prezle; persun; biber; ulje; so.
Priprema: Patlidzani valja da budu jednake velicine, sto manji, to je bolje. Dakle, operu se (ne ljuste se), odseku im se drske, pa izdube i pripreme za punjenje. Onda se nakratko problansiraju u kipucoj vodi. Ostave se na stranu da cekaju ono posle.Na ulju se isprzi luk, doda se iseckana sargarepa i celer, pakad sve omeksa i iseckan paradajz, pola glavice belog luka, persunov list, lovor, so i biber. Time se napune patlidzani, a poklope se kolutovima paradajza i pospu prezlama. Pece se na standardnih 225 stepeni, a sluzi i hladno i toplo.

recept Mali kuvar

credit Jankowska, Lilia

You may also like...

Leave a Reply

Discover more from kitchenmagic3.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading