Sok od cikle na dva nacina

Credit:rlat

Sok od cvekle za imunitet, za povećanje kondicije odnosno ubrzava vračanje snage posle teških poslova, bolesti. Vrlo prijatan za piti i neće ga odbijati ni deca jer ova kombinacija eliminiše onaj težak i otužan miris zemlje.
3kg cvekle
300gr. višanja
3-4 limuna
150-250 grama meda po ukusu. Med treba da čist i bagremov.
Iscediti cveklu u sokovniku, višnje izblendati dodati sok od limuna i medo po želji. Nije bitna količina meda dovoljno je da ga ima zbog povezivanja enzima iz meda i mikroelemenata iz soka da bi se dobio taj lekoviti efekat jer cvekla kad se cedi u sokovniku ima dovoljno slatkoće i bez dodavanja zaslađivača.
Ukoliko nemate sokovnik (mora biti moćan jer je cvekla prilično tvrda)…onda cveklu izrendajte prelijte sa sokom od limuna i pustite da malo odstoji da pusti sok pa ju procedite najbolje kroz gazu..

Redovno uzimanje cvekle štiti srce, krvne sudove. Terapijska doza je već od 50 ml. u tom slučaju prilično dobro i dokazano deluje na hipertenziju. Reguliše ga.
Neverovatan je lek za cirkulaciju, ona u svom sastavu između ostalog ima i nitrate koji šire krvne sudove i tako omogućuje da se krv i srce snabdije kiseonikom.
Nitrati iz soka takođe povećavaju cirkulaciju, naročito do mozga.
Smanjuje bolne grčeve koji su redovna pojava kod povećane fizičke aktivnosti kod ljudi sa slabijom cirkulacijom.
Mora da bude svez ceđen i popijen odmah da bi se sačuvali mikroelementi koji vrlo brzo “umiru” u kontaktu sa zrakom, fermentacija ih uništi.
Najveći efekat (kod mene trenutni) kad ga pijem odmah po ustajanju i bar pola sata iza toga ne uzimam nikakvu hranu. Imala sam strašno bolne grčve koji nisu prolazili ni nakon skakutanja ali ni lekova za cirkulaciju.
Jedna jabuka, limun i cvekla isceđeni u sokovniku su vrlo prijatan sok.

Ja sejem Egipatsku cveklu ona mi je najslađa, ima najmoćniju boju.

Sok od cikle na drugi nacin

1 kg cikle
1 kg mrkve (oguljene)
1/2 kg limuna (dobro opranog, ne guliti)

Upute:
Sve sastojke samljeti na mašinu za meso i u to uliti 5 l vode – neka odstoji 24 sata uz povremeno miješanje.

Procijediti kroz gustu cjediljku, usuti 5 kg šećera i 4 x 10 g limunske kiseline – neka ponovo odstoji 24 sata uz povremeno miješanje da se rastopi šećer.

Uliti u boce i čuvati u hladnjaku. Ukusno je i zdravo jer se ne kuha, pa su sačuvani svi vitamini.

https://www.pijanitvor.com/

You may also like...

Leave a Reply

%d bloggers like this: