Rodina trudnička rolada od banana

Rodina trudnička rolada od banana –

Obzirom da moje cure na ljetnim trudnicama pokazuju zanimanje za roladom koju sam danas spomenula da pravim stavljam recept ovdje da ga vide svi koje zanima.

Ultra lak, brz i fin kolačić

Biskvit :4 žutanjka + 4 bjelanjka, 1 cijelo jaje, 4 žlice šeć.,4 žlice brašna,pola praška za pecivo.
žutanjke, 1 cijelo jaje i šeć. miksati, dodati brašno i praš. za pec.Kad to izmiksaš dodaj snijeg od bjelanjaka ali ručno i izmuti žlicom.Stavi u upeh onaj crni od pečnice(veliki, plitki)na masni papir za pečenje i peci na 180 stupnjeva 20 min.(papir namasti i pobrašnaj)
krema:1 l mlijeka, 6 žlica šeć, 1/2 verćice gustina, 6 listića želatine,1/2 slatkog vrhnja(Hole).
Mlijeko i šeć stavi kuhati u to kad se zagrije dodaj rastopljeni gustin i namočenu želatinu. Miješaj stalno dok se ne napravi kao puding.Stavi da se hladi..a do tad izmiksaj šlag.
izvadi iz pečnice biskvit i istresi na mokru kuh. krpu i zarolaj kao roladu da se hladi.
kad se krema ohladi dodaj hole u to i izmiksaj.
Razmotaj biskvit na krpi,malo više od pola kreme namaži na njega, stavi na sredinu dva reda banana i svaku stranu biskvita preklopi do pola( preko banana). Prebaci pomoću krpe sve na pladanj za kolače i namaži odozgo i sa strana ostatkom kreme.

Mljackajte i uživajte!

izvor net

credit wallpaperflare.com

Kocke sa višnjama i posipom

Potreban materijal: 200g brašna• 100g + 50g šećera• 1/2 kašičice praška za pecivo• prstohvat soli• 1 žumance• 1 kašičica ruma• 120g putera• 2 kašike gustina• 240g višanja

Priprema:U činiji pomešajte brašno, 100g šećera, prašak za pecivo i so. U drugoj činiji viljuškom blagoumutite žumance sa rumom. Žumance umešajte u smesu sa brašnom pa dodajte i hladan puteriseckan na kockice. Rukama sve zamesite u mrvičastu smesu.Kalup dimenzija 20x20cm obložite papirom za pečenje pa na dno utisnite prstima oko 2/3pripremljenog testa.Višnje pomešajte sa gustinom i 50g šećera pa uz pomoć štapnog miksera ili blendera par putaispulsirajte kako bi ih usitnili. Usitnjene višnje prebacite u pleh preko sloja od testa. Preko pospitepreostalu 1/3 testa u vidu mrvica.Pecite u rerni zagrejanoj na 190°C oko 40 minuta. Sačekajte da se kolač potpuno ohladi pa gaonda isecite na kockice velilčine zalogaja.

Napomene: Kolač možete praviti od bilo kog voća, čak i zamrznutog. Ukoliko je voće sitnije, poput borovnica,ili meko, poput malina, ne morate ga usitnjavati.• Ako koristite zamrznuto voće, stavite da se pre upotrebe potpuno odledi preko cediljke. Čak itada pre nego što ga ubacite u kolač, pritisnite par puta kutlačom kako bi izašao višak soka.• Kolač je lep i ako se umesto svežeg voća premaže sloj domaćeg džema.

izvor Sitni kolaci

You may also like...

Leave a Reply

Discover more from kitchenmagic3.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading