Recept za najbolje lazanje

Recept za najbolje lazanje-

Za ove meni najbolje lazanje trebate :
50 dk g tijesta za lazanje (koje ne treba kuhati), 50 dkg mljevene junetine, 15 dkg sitno izrezanog špeka, 1 manji crveni luk, 1 litra gusto sjeckane rajčice i još 2 dcl pasirane rajčice, jedan manji korijen celera, 2 mrkve, malo sjeckanog peršunovog lista, muškatni oraščić u prahu, 5 puta po 2 dcl gotovog bešamel umaka od Dukata, 5 parmezana Sirela, maslinovo ulje, sol, papar i šećer.
Prvo nasjeckani luk zdinstate na maslin. ulju da bude staklast, u to dodati nasjeckani špek neka se zažuti, pa onda staviti junetinu i dodati malo vode neka se dinsta na laganoj vatri uz povremeno miješanje oko 30 min. Malo posoliti i popapriti po vlastitom ukusu.Onda dodaj naribani celer i mrkvu, pa sjeckanu i pasiranu rajčicu i probati da li treba možda malo šećera (jer zna biti kiselkasto) ili soli, a može se dodati i malo sjeckanog peršunovog lista.Neka se još dinsta oko 15 do 20 min. Pustiti neka se ohladi. U zdjelu pomiješati gotovi bešamel s 4 paketića parmezana i na vrh noža muškatnog oraščića. U protvan za pečenje (neka ima visoke stranice), složite prvo kore za lazanje, pa zalijete s paradajz umakom, gore onda ,malo polijte s bešamel umakom , pa opet se slaže red tijesta, pa red umaka jednog i drugog i tako do kraja. Zadnje vam moraju doći kore same gore i preliti s ostatkom bešamel umaka i posipati ostakom parmezana. Peći na 200 C oko 30 min. dok se ne zažuti odozgo.
Dobar Vam tek ! 

 Inače ovo je dovoljno za 6 ljudi da se najedu preko mjere. Možete sve napraviti dan prije, pa kad gosti dođu samo stavite peći.

net

Credit:vm

You may also like...

Leave a Reply

Discover more from kitchenmagic3.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading