Kolac sa bananama i keksom

Kolac sa bananama i keksom –

Za sve ljubitelje kolaca evo vam jedan . Skuvati 2 L mlijeka sa 6 zlica  secera,  6 zlica gustina, 6 zlica brasna. Kad se ohladi dodaj 20 dkg margarina  izradenog  sa 10 dkg mljevenog sacera. Podjeli fil u 3 djela u jedan dodaj 10 dkg istopite  cokolade, u drugi 20 dkg mljeveni orasa a treci ostane bijeli. Kutiju petit keksa  6-7 banana   —- Nacin slaganja—-U tepsiju stavi alumini foli    ,petit keks umoci u mlijeko i slazi–petit keks-fil sa cokoladom-banane-opet keks -fil  sa orasima -banane- keks fil keks  ostavi do sutra dan prevrni na tacnu i ukrasi sa slagom   ——- kolac je odlican- moze biti i torta.

Aprikosen-Quark-Tarte

Krem tart s marelicama

Ovaj desert se priprema dosta brzo – kolač se peče zajedno s vrhnjem i voćem. Krema se može pripremiti unaprijed; marelice su prikladne i svježe i konzervirane.

Krem tart s marelicama za 4 porcije:

200 gr (8 oz) lisnatog tijesta

Krema (krema za tijesto)
1 čaša mlijeka
2 1/2 žlice škroba
1/4 šalice šećera
prstohvat soli
2 žumanjka
2 žličice esencije vanilije ili bilo kojeg likera

konzervirane marelice ili breskve u slatkom sirupu ili
4 svježe marelice blanširane u slatkom sirupu
(1 1/2 šalice vode, 1/2 šalice šećera, sok od 1/2 limuna)

šećer
džem od marelica

Za kremu: u malom loncu (debelih stijenki) umutiti sve sastojke osim arome vanilije. Stalno miješajući, zagrijavajte na srednje jakoj vatri do vrenja; kuhati još 30 sekundi. Maknite s vatre, dodajte vaniliju i dobro promiješajte. Ako krema nije baš glatka, možete je procijediti kroz cjedilo. Kremu pokriti folijom (filija treba dodirivati ​​kremu) i ostaviti da se potpuno ohladi.

Ocijedite tekućinu iz marelica. Ako koristite svježe, polovice marelica lagano blanširajte u kipućem sirupu 5 minuta; smiri se.

Zagrijte pećnicu na 180°C/350°F.

Razvaljajte tijesto na debljinu od 5 mm ili odmrznite gotovu tortu (~23x25cm/9×10-inča). Tortu stavite uskom stranom prema sebi i odrežite 1/3 pravokutnika; izrežite ga na 3 trake, jednu od njih prerežite na pola (4 strane).

Podmažite rubove kolača proteinima i stavite strane na njega, prvo kratke, a zatim dugačke. Podmažite strane proteinima i napravite zareze na njima stražnjom stranom noža. Pospite krupnim šećerom.

Ovaj desert se priprema prilično brzo (ako su, naravno, dostupni pravi sastojci) – kolač je pečen …

Kremu stavite na tortu i zagladite je špatulom, ne dodirujući stranice. Na kremu poslažite marelice prerezanom stranom prema dolje.

Pecite na limu za pečenje 35-40 minuta dok ne porumene.

Izvadite iz pećnice i premažite marelice vrućim pekmezom.

Poslužite toplo ili na sobnoj temperaturi.

Prije posluživanja tart narežite na 4 ili 8 pravokutnika.

net

credit: Montoro, Marian, Eising Studio – Food Photo & Video

You may also like...

Leave a Reply

Discover more from kitchenmagic3.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading