Fina peciva

Fina peciva –

Pecivo sa sirom sastojci za testo;

1/2 kg brasna
1/2 paovanja kvasca
100ml mleka
300 ml jogurta
50g margarina (omeksalog, ne sasvim rastopljenog)
1 jaje
malo soli

Fil

2 zumanca
100g margarina
100ml kisele pavlake
150, 200g fetasira, mladog sira ili nekog drugog slicnog…

Razmutiti kvasac sa secerom i mlekom i ostaviti da nadodje. Zatim kvasac pomesati sa brasnom, dodati jogurt, razmeksan ali ne sasvim otopljen margarin, jaje, prasak za pecivo i dobro zamesiti testo.Ostaviti da odstoji oko sat vremena i nadodje.

U medjuvremenu od zumanaca, pavlake i margarina mikserom umutiti fil, a posebno iseci mladi sir na sitne kockice.

Pripremljeno testo podeliti na tri jednake jufke.Svaku jufku tanko razvuci u pravougaoni oblik na debljinu od 0.5cm.Testo premazati filom, posuti preko sitno iseckani sir i cvrsto uviti u rolat.Rolat zatim iseci na komadice duzine oko 3-4cm i redjati ih u podmazani pleh.Premazati testo razmucenim zumancetom sa malo mleka i posuti susamom.Peci na 200C oko 30min.

Pogacice sa sirom

250g sitnog sira
250g margarina
400 g brasna
2kasike kisele pavlake
1 prasak za pecivo
malo soli i bibera

Najpre penasto umutiti margarin, zatim dodati ostale sastojke i zamesiti testo.Testo razvuci na debljinu od oko 1-1.5 cm i okruglim kalupom vaditi pogacice.Pogacice slagati i u podmazan pleh, premazati ih zumacetom i posuti susamom ili kimom po zelji.Peci na 200C oko 20 min.

Pogacice sa jogurtom

2dl jogurta
100g margarina
300g brasna
1 jaje
malo soli
1 prasak za pecivo

Os svih sastojaka umutiti testo i razvuci ga na debljinu od 1-1.5 cm i okruglim kalupom vaditi pogacice.Premazati ih zumancetom, posuti susamom i peci na 200c oko 20 min.

Pogacice sa kukuruznim brasnom

150 gr kukuruznog brašna
300 gr psenicnog brašna
oko 2 dl mleka
nesto manje od 100gr margarina
1 prašak za pecivo
1-2 kašike ulja (za premazivanje)
oko 150 gr parmezana ili nekog sira za posipanje
so

Pomesati brasno, prasak za pecivo, so, margarin (koji je isecen na listice), polako dolivati mleko i zamesiti srednje tvrdo testo. Zatim, testo razviti oklagijom debljine “2 prsta” i casom vaditi pogacice. Poredjati ih u tepsiju, premazati svaku sa uljem i posuti sa sirom. Peku se u prethodno zagrejanoj rerni oko 20-ak minuta.

Kiflice
Pomesajte 600 gr mekog brasna , prasak za pecivo i kasicicu soli . Dodajte 100 ml ulja i 200 g pavlake pa celu smesu dobro promesati . Posebno pomesati 200 ml toplog mleka suvi kvasac i veliku kasiku secera pa dodati u gotovu smesu . Zamesiti glatko testo , podeliti na cetiri dela i razvaljajte na 1/2 cm debljine . Testo isecite na trouglice i oblikujte kiflice . Zagrejte rernu na 180 stepeni . Kiflice slozite u podmazan pleh i ostavite u kuhinji na toplom 10 – 15 min. Premazite zumancetom i po zelji pospite susamom kimom ili makom . Pecite 10 – 15 min.net

Credit:LappoAleksandr

You may also like...

Leave a Reply

Discover more from kitchenmagic3.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading