Punjeni kotleti s mladim lukom

Punjeni kotleti s mladim lukom

4 kotleta s kostima (od po 180 g)
100 g mljevene, nemasne govedine
malo soli i svježe mljevenog bibera
1 kasike kumina
2 žumanjka
2 kasike prezla
2 kasike mlijeka
1 manja glavica luka
100 g šampinjona
3 kasike ulja
1 vezica mladog luka
umak za pečenje ili goveđa juha za dolijevanje

Punjeni kotleti s mladim lukom priprema:
Sitno nasjeckajte oguljeni luk, kao i oprane i očišćene šampinjone. prezle pomiješajte s toplim mlijekom i oba žumanjka (vidi sliku). Na malo ulja popržite luk i šampinjone dok ne ispari sva tekućina, a zatim tu smjesu ohladite pa pomiješajte s prezlama i mljevenim mesom u glatku masu. Začinite je solju i biberom te njome napunite vrećicu za brizganje s glatkim nastavkom.

Postupak:
Pećnicu ugrijte na 200°C. Pomoću manjeg noža šiljatog i oštrog vrha u kotletima zarežite džepove. Napunite ih mesnim nadjevom te kotlete s obje strane pospite kuminom (vidi sliku). U dovoljno velikoj tavi na dobro ugrijanome ulju popržite meso s obje strane, zatim dolijte malo juhe ili gotovog umaka pa posudu stavite u pećnicu i meso do kraja ispecite kroz narednih 20 minuta. Pri tome meso češće prelijevajte vlastitim sokom ili juhom koju dodajte prema potrebi.
Oprani mladi luk uzdužno prerežite i položite posljednjih 10 minuta uz meso koje se peče. Punjene kotlete poslužite s umakom i lukom, a kao prilog posebno će prijati pečeni krumpir.

Credit:haoliang

http://www.dobartek.hr

You may also like...

Leave a Reply

%d bloggers like this: