Pita s limunom i limetom

Pita s limunom i limetom

sastojci:

1 kalup s napola pečenim tijestom,
340 grama finog kristalnog šećera,
8 većih jaja,
350 ml koncentriranog vrhnja,
200 ml soka od limete,
100 ml soka od limuna.

Za ovaj je kolač važno jajetom premazati tijesto u kalupu prije pečenja jer mu je punjenje skoro tekuće, a time ćete stvoriti zaštitni film pa će tijesto ostati prhko.

Za početak ispecite tijesto u kalupu. Pažljivo režite komade tijesta debele oko pola centimetra, poslažite ploške po dnu i stranicama kalupa. Kada je kalup pripremljen, treba ga pustiti na miru još sat vremena, po mogućnosti u zamrzivaču (to, dakle, možete napraviti i mnogo prije nego se primite pripreme deserta).

Izmiješajte u zdjeli šećer i jaja te polako umiješajte vrhnje i sokove. Punjenje će se manje prolijevati ukoliko ga budete ulijevali u kalup dok je on već u pećnici. Pecite na 180 stupnjeva 40-45 minuta dok se punjenje ne umiri, ali je još uvijek malo lelujavo u sredini. Hladite oko jedan sat i pazite da ga ne režete prije vremena jer bi se vrlo lako mogao razliti i lijepiti. Možete ga posuti i šećerom u prahu ili poslužiti s hrpom svježih malina ili jagoda.

Odavde nadalje sve je na vama, a ne uspijete li iz prve, uvijek se možete pozvati na specifičnu englesku kuhinju. Drugi će puta, vjerujemo, sve biti još jednostavnije.

izvor net

Credit:ALEAIMAGE

You may also like...

Leave a Reply

%d bloggers like this: