Pita s limunom i limetom

Credit:ALEAIMAGE

Pita s limunom i limetom

1 kalup s napola pečenim tijestom
340 grama finog kristalnog šećera
8 većih jaja
350 ml koncentriranog vrhnja
200 ml soka od limete
100 ml soka od limuna

Za ovaj je kolač važno jajetom premazati tijesto u kalupu prije pečenja jer mu je punjenje skoro tekuće, a time ćete stvoriti zaštitni film pa će tijesto ostati prhko.

Za početak ispecite tijesto u kalupu. Pažljivo režite komade tijesta debele oko pola centimetra, poslažite ploške po dnu i stranicama kalupa. Kada je kalup pripremljen, treba ga pustiti na miru još sat vremena, po mogućnosti u zamrzivaču (to, dakle, možete napraviti i mnogo prije nego se primite pripreme deserta).

Izmiješajte u zdjeli šećer i jaja te polako umiješajte vrhnje i sokove. Punjenje će se manje prolijevati ukoliko ga budete ulijevali u kalup dok je on već u pećnici. Pecite na 180 stupnjeva 40-45 minuta dok se punjenje ne umiri, ali je još uvijek malo lelujavo u sredini. Hladite oko jedan sat i pazite da ga ne režete prije vremena jer bi se vrlo lako mogao razliti i lijepiti. Možete ga posuti i šećerom u prahu ili poslužiti s hrpom svježih malina ili jagoda.

Odavde nadalje sve je na vama, a ne uspijete li iz prve, uvijek se možete pozvati na specifičnu englesku kuhinju. Drugi će puta, vjerujemo, sve biti još jednostavnije.

Slikovni rezultat za limon

izvor net

You may also like...

Leave a Reply

%d bloggers like this: