Jednostavni recepti za juhe

Ovi jednostavni recepti za juhE su idealan način da se ugrijete tijekom hladnog dana!

PARADAJZ JUHA potrebno:
-sok od paradajza (cca 1/2 l)
-3-4 dcl vode
-mala glavica crvenog luka
-žlica brašna
-tjestenina
-sol
-1 svježa paprika
-list peršuna

Priprema: na malo masnoće popržiti brašno, kad dobije žućkastu boju zaliti ga sokom od paradajza i vodom. Brzo promješati, staviti cijelu glavicu luka i papriku (samo zarezane po sredini), posoliti i ostaviti da prokuha. Kuhati još 15-ak min i dodati tjesteninu. U gotovu juhu staviti malo svježeg, sitno narezanog, lista peršuna.
Ja volim u tanjur dodati i malo vrhnja. Kad nije sezona svježih paprika a nemam ni smrznutih ne smeta mi. Ja ju volim svakako! Ponekad umjesto stand. tjestenine ukuham u juhu male žličnjake od brašna i vode.

AJNPREN JUHA (PREŽGANA ali ne medicinska )
potrebno:
-2-3 žlice griza (pš. krupice, koli?ina ovisi o željenoj gustoći)
-2 režnja ?ešnjaka
-malo slatke mljevene crvene paprike
-1 svježa paprika
-sol (po želji i malo papra)
-cca 1l vode (ili malo više)
-tjestenina

Priprema: na malo masnoće popržiti griz, dodati sitno narezan češnjak i crv. papriku. Nakon što se sve malo poprži i lijepo zamiriše (1 min.) brzo, uz stalno miješanje, doliti hladnu vodu. Nastaviti još malo miješati da se ne naprave grudice.
Dodati svježu papriku, posoliti i kuhati, nakon što provrije, 15-ak min. Ukuhati tjesteninu.
Moja preporuka- u gotovu juhu staviti sitno narezanog kopra (može i iz octa). Ja stavljam veeelike količine ali samo u svoj tanjur jer moji dečki ne vole kopar.

JUHA OD BROKULE
I ja radim juhu od brokule ali malo varijacija, dakle kad ju oparim i izmiksam napravim zapršku s putrom pa na to bacim brokulu. Onda dodam vodu u kojoj se kuhala brokula i na kraju slatko vrhnje. E onda ako sam stvarno dobre volje sve to skupa ubacim u mikser i dobro izmiksam da se stvori pjena. To cure obozavaju; juha s pjenicom.
I naravno obavezno koji kruhš?i? onako malo izdinstan na putru, ma znate ono kad se kockice kruha na putru malo preprže. Ono za ajnpren juhu iz gornjeg recepta.

KREM JUHA OD CVJETAČE I BOKULE

sastojci:

• 1 kg cvjetace
• 40 dag brokule
• 1/2 l pilece juhe (kocka)
• 1 dl vrhnja
• 3 dag maslaca
• 5 dag brašna

priprava:

Cvjetacu podijelite na cvatove i stavite u kipucu vodu da se kuha 10 minuta.
Brokulu o?istite i narežite na kockice. Dodajte ih cvjetaci i kuhajte 5 minuta, te još 10 minuta kad dodate cvatove sa brokule. Juhu ociledite, odvojite cvatove brokule a sve ostalo izmrvite mikserom.
Maslac otopite, dodajte brašno i na?inite svijetli zapržak. Prelijte kipucom juhom i dodajte kašu od povrca. Zacinite i umiješajte vrhnje.

Slikovni rezultat za soupe

izvor net, slika net

You may also like...

Leave a Reply

Discover more from kitchenmagic3.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading