Kuglof sa narandžom


Kuglof sa narandžom
 Za 10 osoba
 Sastojci:  Za testo: – 5 jaja – 250 g šećera – 2 dl ulja – 300 g brašna – 1 prašak za pecivo – sok i rendana korica 1 narandže – 50 g kandirane kore narandže – 100 g čokolade  Za prelivanje: – 1 dl gaziranog soka od narandže  Za glazuru: – 100 g čokolade – 30 g margarina – 1 kašika ulja  Priprema: 1. Razdvojiti belanca od žumanaca, a zatim belanca umutiti u čvrst šam. Postepeno dodavati šećer, pa žumanca. i na kraju naizmenično sok od narandže i brašno pomešano sa praškom za pecivo. 2. U sudu na pari rastopiti čokoladu i prohlađenu je umiksati u smesu. 3. Na kraju lagano umešati rendanu i kandiranu koricu narandže. Smesu izliti u podmazanu modlu za kuglof. 4. Peći u zagrejanoj rerni na 180°S oko 60 min. 5. Izvaditi iz rerne, drvenim štapićem za ražnjiće izbockati pečeno testo na što više mesta i u rupice sipati gazirani sok od narandže. Sačekati 10 min. da upije, a potom ga izvrnuti na tacnu za služenje. 6. Rastopiti čokoladu i margarin, sjediniti sa uljem i preliti preko ohlađenog kuglofa.  

http://danubius.forumsr.com/t10586-kuglof

By izofatova

Kuglof sa bademima i čokoladom

Gugelhupf mit Whiskey, Schokocreme und Mandelblättchen

Sastojci 200 gr putar 250 gr šećer 125 gr brašna 250 gr mljevenih bademi 6 kom. jaja 200 gr naribane čokolade 1 mala žlica praška za pecivo 1 m. žlica cimeta malo ruma

Priprema Odvojiti bjelanjke i žumanjke. Bjelanjke čvrsto umutiti. Putar, šećer, i žumanjke umutiti u kremastu masu, dodati: mljevene bademe, rum, cimet pa brašno i prašak za pecivo. Dobro umutiti pa dodati bjelanjke i čokoladu. Sve izmiješati i naliti u podmazan kalup za kuglof posut listićima badema. Peci na 180°C nekih 60- 70 min. Kada je pečen ostaviti u kalupu da se dobro ohladi ,onda ga istresti iz kalupa pa posuti malo šećerom u prahu.

izvor recepti-kuglof

credit Foodcollection

You may also like...

Leave a Reply

Discover more from kitchenmagic3.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading