Brza juha od rajčice

Brza juha od rajčice sastojci:

1/2 l soka od rajčice,
1/2 l vode (dio se može zamijeniti mileramom, kiselim vrhnjem ili vrhnjem za kuhanje),
list lovora,
listić-dva nasjeckanog bosiljka,
dvije grančice peršina, nesjeckane,
2 češnja češnjaka,
2 žlice maslinovog ulja,
žličica aceta balsamica.

Priprema:

Kad rajčica i voda s dodatkom lovorovog lista i češnjaka izrezanog na četvrtine uzavriju, dodamo aceto i vrhnje, začinimo pa kuhamo 5 minuta na laganoj vatri. Zadnju minutu dodamo maslinovo ulje, bosiljak i peršin.
Ako vam je juha prekisela, s drugim začinima dodajte sladilo po želji.

Poslužuje se s rižom (žlica po osobi) ili na kockice popečenim, poprženim kruhom.

izvor net

Credit:robynmac

JUHA OD KRUHA I RAJCICA

Za 4 osobe:

250 g suhog kruha narezanog na kockice, 8 zlica maslinovog ulia extra vergine, .3 zdrobljena cesnja cesnjaka, 2 lista lovora, sol i svjeze samljeveni crni papar,450 g cvrstih, zrelih rajcica, oguljenih i narezanih, 350 ml vode.

Stavite kruh u pecnicu na 160″C oko 10 minuta da se osusi, ali pazite da se ne prepece. U zemljanu posudu ili u posudu s dvostrukim dnom ulijte 6 zlica ulja, pa dodajte cesnjak i listove lovora. Na vrelo ulje dodajte kruh i kuhajte 4 minute na umjerenoj vatri uz cesto mijesanje. Posolite i popaprite. Umijesajte rajcice i vodu koje ste ulili zaimacom. Kuhajte 15 minuta uz povremeno mijesanje. Ako je juha pregusta, dodajte josvode (ali ne zaboravite da juha mora biti prilicno gusta). Po vrhu poskropite preostalim uljem, pa posluzite vruce.

Drugi nacini: Umjesto lista lovora mozete zajedno s rajcicama staviti tucet listova bosiljka. Ako vise volite rjedju juhu, narezite kruh na tanke kriske, ne susite ga u pecnici, vec ga ovlas uronite u vodu, pa nastavite dalje kao sto je prije opisano. Dok kuhate cesto mijesajte i dobit cete neku vrstu kase.

izvor jela od rajcica

You may also like...

Leave a Reply

Discover more from kitchenmagic3.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading