Vino za srce iz knjige „Zdravlje iz Božje apoteke“ Marije Treben

Ovo je odlomak iz knjige „Zdravlje iz Božje apoteke“ Marije Treben, čuvene travarke iz Austrije.

VINO ZA SRCE„U knjižici Tako leči Bog – Medicina svetice Hildegard fon Bingen kao nov proces prirodnog lečenja („So heilet Got, Die Medizin der hl. Hildegard von Bingen als neues Naturheilverfahren“) od Dr. Gotfrida Hercke (Gottfried Hertzka), objavljenoj kod izdavača Kristijana, Štajn na Rajni-Švajcarska, a bez koje ne bi trebalo da ostane ni jedno hrišćansko domaćinstvo, između ostalog naveden je veličanstveni recept kojim se postižu neobični uspesi.
Opatica Hildegard fon Bingen živela je pre 800 godina (1098-1179), umrla je dakle, kada je imala 81 godinu. Kao takozvana mističarka ona je pri punoj svesti pred očima imala neku vrstu nebeskog televizora. Kako na kraju svog životnog dela izričito svedoči i objašnjava, svi njeni spisi, sve ono što je ikada napisala, potiče isključivo od nebeskih slika i reči i da je Bog obelodanio sve navedene bolesti i opisane recepte za njihovo lečenje.
Papa Evgenije III (Eugen III) je naredio da se proveri vidovitost Hildegarde fon Bingen i Crkva joj je priznala karizmu. Sada, posle 800 godina, i moderna medicina je njena medicinska načela priznala kao ispravna.
Dr Hercka, lekar opšte prakse prirodnim lečenjem iz Konstanca na Bodenskom jezeru, preneo nam je u svojoj maloj knjizi Tako leči Bog, nekoliko Hildegardinih recepata.
Recept „Vino za srce“ pokazuje velike uspehe kod svih srčanih slabosti i pravih srčanih oboljenja te nalazi, kako Dr Hercka navodi, široku primenu u njegovoj svakodnevnoj praksi. I sama sam ovaj recept nekoliko puta predala dalje, a rezultati su bili iznenađujuće dobri. I kod angine pektoris, vino za srce je osetno poboljšalo stanje.

RECEPT LEKOVITOG VINA ZA SRCE10 svežih stabljika peršuna zajedno sa listovima stavi se u litar čistog prirodnog vina i doda jedna do dve velike kašike vinskog sirćeta. Kuva se 10 minuta na tihoj vatri (pažnja: peni se!). Posle se doda 300 gr pravog pčelinjeg meda i ostavi da se lagano kuva još 4 minuta. Vruće vino za srce procediti i još toplo staviti u boce koje su prethodno isprane jakim alkoholom. Dobro zatvoriti! Talog koji se stvara nije škodljiv i slobodno se može piti. Dodala bih još da se svakom pojedincu prepušta odluka da li će med kuvati ili ne.

Dr Hercka kaže: „Koje ćeš vino uzeti, crno ili belo, svejedno je. Važno je da bude prirodno. Samo se moraš pridržavati redosleda: med se vinu dodaje tek posle prvog kuvanja i on mora da se kuva zajedno sa ostalim. Nemoj se bojati kuvanja. Slobodno kuvaj svoje vino za srce sa peršunom i medom!“
Dalje, Dr Hercka navodi: „Ako osetiš svoje srce, uzmi jednu, dve, tri ili više punih velikih kašika na dan, i probadanja u srcu (izazvana promenom vremena ili uzbuđenjem) proći će kao rukom odnesena. Ne treba da štediš niti da se plašiš jer sebi ne možeš naneti štetu. Mnogo ćeš sebi pomoći ovim vinom za srce, a jednog dana se možda i izlečiti, ne samo od lakih početnih bolova u srcu nego i od prave srčane slabosti i ozbiljnih srčanih oboljenja.“

Dana 21. januara 1980. primila sam pismo od jedne žene iz Salcburške oblasti, koje ovde navodim:
Ona piše: „Ovim Vas obaveštavam da sam napravila sebi vino za srce i njime postigla iznenađujući uspeh. Operisana sam pre deset godina. Rečeno mi je da imam slabo srce i da ću zbog toga uvek imati bolove. Toga me nisu mogli osloboditi. Znači, morala sam da se pomirim sa tim. Međutim, zahvaljujući vinu za srce, moje tegobe su nestale posle dvomesečne upotrebe. Uz to, više se ne osećam slabom.“

alternativa-forum.com

Credit:Tsokur

You may also like...

Leave a Reply

%d bloggers like this: