Torta sa piškotima i kavom

Torta sa piškotima i kavom sastojci:

2 pakovanja djecjih piskota (400g),
3,5 dl jake crne kave,
200 g secera,
7 jaja,
1 sipka vanilije,
2 dl mlijeka,
400 g maslaca,
2 zlice kavinog ili bademovog likera,
150 g tamne ili mljecne cokolade

Pjenasto umijesamo jaja i secer, dodamo vaniliju, mlijeko i 2 dl jake crne kave. Na parom tucemo toliko vremena dok se ne zgusne. Ostavimo da se ohladi. Posebno pjenasto umutimo maslac i dodajemo vec pripremljenu kremu. Posudu sa kremom postavimo na hladno mjesto.
Dno i obod modela za tortu oblozimo vlaznim papirom za pecenje. Liker i 1,5dl slatke kave izmijesamo. Uz obod okomito poslazemo piskote kojima smo ravno odrezali donji dio. Dno isto oblozimo piskotima koje smo navlazili kavom. Na piskote stavimo sloj kreme i postupak ponovimo. Sloj kreme izravnamo i ostatak kreme stavimo u frizider. Tortu preko noci ostavimo na hladnom mjestu.
Cokoladu nalomimo na komadice, damo u posudu, dodamo komadic maslaca i topimo nad parom. Veliki protvam oblozimo papirom za pecenje. Rastopljenu cokoladu u sirokim slojevima tanko namazemo na papir i ostavimo da se stvrdne. Ohladjenu nalomimo na plocice.
Ohladjenu tortu izvadimo iz modela i odstranimo papir. Ostatkom kreme (vrecicom za ukrasavanje) ukrasimo tortu i dekoriramo cokoladnim plocicama.

izvor net

wallpaperflare.com

You may also like...

Leave a Reply

%d bloggers like this: