Letnje prženice

Letnje prženice

Za 4 osobe: 8 kriški hleba, 250 g mocarele, 4 manja paradajza, 2 dl mleka, 4 jaja, prezle i brašno za pohovanje, kašičica origana, so, biber i ulje za prženje.

Priprema:
Mocarelu isecite na kriške i ređajte na upijajući papir. Paradajz isecite na kockice. Kriške hleba isecite tako da dobijete 8 jednakih pravouganika. Na 4 kriške hleba pravilno rasporedite paradajz i komadiće mocarele, pospite origanom, pobiberite, poklopite preostalim kriškama hleba i dobro pritisnite. Ivice ovako dobijenih “sendviča” prvo uvaljajte u malo brašna, zatim ih na kratko umočite u malo vode da se “zalepe”, kako nadev ne bi iscureo dok ih pohujete. Svaki “sendvič” vrlo kratko umočite u mleko, tek da se navlaži, potom u umućena jaja i na kraju uvaljajte u prezle. Pržite na vrelom ulju i ređajte na upijajući papir. Posolite i služite.

Recept je preuzet iz magazina Zivot Plus, nedeljnog dodatka Vecernjih novosti od 13. jula 2009. godine. Umesto klasicnih kriski hleba, moze se koristiti i dvopek. Recept je isproban nekoliko puta, s tom razlikom sto ja mleko sipam direktno u umucena jaja, pa tako pravim poh. Preporucujem.

Credit:nicolesy

izvor net

You may also like...

Leave a Reply

Discover more from kitchenmagic3.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading