Kompot od breskvi bez konzervansa

Kompot od breskvi bez konzervansa –

Znam i ja recept za kompot od bresaka,bez konzervansa ili vinobrana. Vrlo je jednostavno.
Malo tvrdje breskve iseci na kriske zeljene velicine.Mogu i one zrele, jedina im je mana sto su kasnije malo mekse u tegli, ali ne fali ni ukusu, niti je  rizik za neuspeh.
Isecene breskve sipati u teglu, dodati od 1-3 kasike secera, ovo je stvar ukusa, naliti vode do suzenja za poklopac i zatvoriti limenim poklopcem.Malo promuckati da se zecer blago otopi i tako napunjene tegle poredjati u serpu pa pasterizovati 25 minuta.Ovako pripremnjene mogu ostati i 2-3 god.

Na ovaj nacin pripremam i kruske,jabuke,grozdje…

izvor net

Компот од трешања

Süss-saures Kirschkompott im Glas mit Zitronenmelisse

Потребни састојци

  • 1 кг трешања
  • 220 г шећера

Припрема

Трешње оперите, извадите им коштице и сложите густо у стакленке. Додајте неколико коштица за бољи укус. Сваки ред трешања поспите шећером и оставите да га воће упије. Затворите и пастеризирајте око 30 минута.

izvor Кувар

credit Teubner Foodfoto

Компот од купина

Schälchen mit Brombeerkompott

Потребни састојци

  • 1 кг купина
  • 700 г шећера

Припрема

Опране и оцеђене купине очистите од петељки и ставите у већу посуду. Пазите да се добро оцеде како на њима не би остало воде од прања. Поспите их шећером и лагано измешајте пазећи да се не здробе. Оставите 1 сат да пусте сок.Извадите купине из сока па их сложите у тегле и залијте властитим соком. Ако нема довољно сока за напунити све тегле додајте у сваку мало воде. Затворите и пастеризирајте око 30 минута.

izvor Кувар

credit  Baxter, Steve

You may also like...

Leave a Reply

Discover more from kitchenmagic3.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading