Hrana i zodijak

credit Dzhulbee

Naš životni vek, uopšteno zdravstveno stanje i radne sposobnosti su u direktnoj zavisnosti od pravilne i zdrave ishrane. Svaki astrološki znak u ćelijskom soku sadrži neki od minerala neophodnih za dobro zdravlje. Pravilnom ishranom, mogu se lečiti i izlečiti gotovo svi zdravstveni problemi. Prirodna apoteka se nalazi svugde oko nas, u raznim biljkama ili proizvodima životinjskog porekla.

OVAN      (21. mart – 20. april)
BIK         (21. april – 21. maj)
BLIZANCI    (22. maj – 22. juni)
RAK       (23. juni – 23. juli)
LAV         (24. juli – 23. avgust)
DEVICA    (24. avgust – 23. septembar)
VAGA     (24. septembar – 23. oktobar)
ŠKORPIJA    (24. oktobar – 22. novembar)
STRELAC    (23. novembar – 21. decembar)
JARAC     (22. decembar – 20. januar)
VODOLIJA    (21. januar – 19. februar)
RIBE      (20. februar – 20. mart)

turbo-kuvar.com

OVAN (21. mart – 20. april)

Anatomski vezan za: glavu, lice, mozak, gornju vilicu i oči.
Zdrava ishrana: hrana koja sadrži kalijum fosfat.

Ovnovi su uglavnom srčani i snažni. Ali zbog radnih obaveza, često preskaču obroke ili jednostavno zaborave da jedu! Tek kada osete da su potpuno iznemogli od nekog rada, onda se sete da nisu dugo jeli. Zbog toga je potrebno da ih neko stalno opominje da redovnije jedu. Prirodni lek za Ovna je san. Treba da jedu laganu hranu i izbegavaju žestoka alkoholna pica.

Ovan ima ravnodušan ili neizbirljiv stav prema onome što jede. To znači da često ne pazi šta jede, pa to može biti uzrok zdravstvenih problema. Voli gurmansku hranu, ali samo kada je priredjuje za goste, kada sam obeduje, nije mu važno šta je to. Ovo može dovesti do podložnosti moždanih udara, groznicama, problemima sa pamćenjem, neuralgijama glave i lica, vrtoglavici ili nervnoj iscrpljenosti.

Pošto je mozak najaktivniji deo tela ovaj znak smatra da svi ostali delovi tela mogu pratiti njegovu vitalnost. Puno, čita, piše, radi u toku dana i nesrazmerno troši svoju vitalnu energiju. Mnoga, ako ne i sva moguća oboljenja kod ovog znaka mogu se sprečiti ako se posveti brižljiva pažnja svakodnevnim navikama, samodisciplini i uravnoteženoj ishrani. To ovom horoskopskom znaku teško pada jer je često preokupiran mnogim drugim stvarima nego kuhinjom i kuvanjem. Ovan voli da podeli sa nekim ono što ima. Tako je i u ishrani. Ne voli da obeduje sam, već u društvu sa nekim.

Ovnovima je kalijum fosfat potreban zbog toga što pomaže regeneraciju moždanih ćelija koje ovaj horoskopski znak tako neštedimice troši u toku dana. Nedostatak kalijum fosfata može dovesti do razdražljivosti, glavobolja, nervne depresije i stanje opšte iscrpljenosti. Organsko gvoždje je takodje važan sastojak u ishrani za znak Ovna. Utiče na mišićnu gradju. Ovaj znak u toku dana potroši mnogo energije na mišićnu aktivnost, slično kao što mnogo troši i mentalnu energiju.

Proteinska hrana se preporučuje za osobe rodjene u ovom znaku. Organskog gvoždja ima u mahunarkama i posnom mesu.

Ovan se ne snalazi u mnoštvu informacija i podataka, tako je i u ishrani, pa je problem što ne razmišlja o raznovrsnoj ishrani.

Zadovoljan je jednostavnom i jednoličnom ishranom. Kalijum fosfata ima u cvelki, celeru, zelenoj salati, karfiolu, spanaću, rotkvi, šargarepi, jabukama, orasima i krastavcima.
Lekovite trave vezane i korisne za znak Ovna su bosiljak, nana, mahonija i aloja. http://forum.burek.com/astrologija-i-zdrava-ishrana-t451587.html

You may also like...

Leave a Reply

%d bloggers like this: