Salata od mladih obarenih krompirica

Salata od mladih obarenih krompirica sastojci: obareni krompirici,
limunov sok, biber, so, iscepkana rukama zelena salata, rukola, roktvice na listice, mladi luk na kolutice, fino iseckani kapar, narendani kupus. Trecina pavlake na pola kg krompirica u koju sipas malo pelata od pardajza i prelijes preko salate. Dodasti maslinovo ulje i zaciniti jos po ukusu.

Ukusan sos

Izdinstani crni i beli luk na malo maslinovog ulja u to dodati biber, so i paradajz pelat iz staklene boce (kvalitetniji neki). U to dodati bosiljak suvi ili svezi. Samo malo da uzavri, dodati malo vode u to izgnjeciti cesanj belog luka dok kljuca. Skloniti sa vatre, dodati punu zlicicu sitno iseckanih kapara (moze i maslinki). Dok je vruce uvaliti jednu kesicu parmezana. Toliko je jednostavno, a ukusno sa spagetama. Divno jelo bez mesa, a brzinski.

Svez spanac salata

iscepkati svez spanac
dodati 2 kuvana jaja
kockice feta sira
mlade rotkivce
mladi luk
paradajz na kockice, ili cherry paradajz na polutke
maslinovo ulje, limunov sok, so, biber . Sa malo ribe sa strane, super bude.

Belo pilece meso sa rotkvicama

Belo pilece meso (filet) uvaljati u susam i ispeci na tiganju. Kad je peceno jos u tiganju iseckati na kockice (bude za 10 minuta kad je tanki file) i posuti sa malo suvog bosiljka i bibera i soli. U to uliti maslinovo ulje, biber, so, mladi beli luk, mladi crni luk, rotkivce, iscekana zelena salata, rukola, limunov sok ili jabukovo sirce, malo kapara.

—————

Sve je brzo, lako, mozete se druziti i zacas ipak lepo i ukusno i kvalitetno jesti i sto je meni najvaznije sa ne mnogo mesa net

wallpaperflare.com

You may also like...

Leave a Reply

Discover more from kitchenmagic3.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading