Lagana mesna pita

Lagana mesna pita

Srpemanja vrijeme: 60 m
Porcija: 10

Sastojci:
Za tijesto:12 jaja,12 kašika kiselog vrhnja ,12 kašika brašnaZa nadjev:400 g mljevenog mesa po izboru ,luk, sol, biber,peršun,ulje ,pavlaka i naribani tvrdi sir za ukras.

Opis:
Umutiti čvrsti snijeg od bjelanjaka (sa prstohvatom soli, da se snijeg što bolje ulupa), zatim dodavati jedan po jedan žumanjak, žlicu kiselog vrhnja i na kraju laganim pokretima izmiksati. brašno umutiti u pjenastu masu.Pola ove mase peći u vatrostalnoj posudi namazanoj margarinom i posutoj brašnom, na 220°, u već zagrijanoj pećnici. Za ovu pitu najbolja je zgodna pravokutna posuda koja se može iznijeti na stol.U međuvremenu na luku poprženom na ulju propirjajte meso, posolite, popaprite i dodajte nasjeckani list peršina.Kada se tijesto u pećnici lagano zapeče, izvadite ga i namažite nadjevom, pa prekrijte drugom polovicom pripremljenog tijesta. Peći do kraja, odnosno dok gornja kora potpuno ne porumeni.

Posluživanje:
Izvadite pitu, pustite da se malo ohladi, bogato je premažite kiselim vrhnjem i pospite sitno naribanim sirom.Iznesite na stol i izrežite na kvadrate.

izvor: pinkradio.com/recepti

foto: Riou, Jean-Christophe

You may also like...

Leave a Reply

Discover more from kitchenmagic3.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading