Indijski sendvic

Kore (za pitu i gibanice)
250g mladog sira
50g rendani kačkavalj
200g šunkarica
1-2 kisela krastavca
griz
mleko
jogurt
so
2 jaja
susam
laneno seme
ulje
prašak za pecivo

Fil za pitu: pomešamo mladi sir, kačkavalj, šunkaricu isečenu na kockice , krastavce isečene na kockice , 5 kašika griza , 2 kašike ulja , 150 ml mleko, 100 ml jogurt, jaja , prašak za pecivo, posolimo po potrebi.

Na dno nauljenog pleha stavimo 2 kore , pa ih premažemo filom, preko toga stavimo jednu koru , premažemo je filom, pa ponovo koru , premažemo.. dok ne potrošimo fil i na samu površinu stavimo ponovo 2 kore. Površinu premažemo mešavinom (malo ulja, mleka, jogurta, fila koji je ostao na dnu posude (ali bez kockica salame i krastavca) ) i pospemo lanenim i susamovim semenom.

Pečemo je na 200 C i pred kraj pečenja izvadimo i prerežemo pitu na pola uzduž i popreko i stavimo još u rernu kako bi se bolje ispekao i fil unutar pite.

Inače ova pita je lagana i jako je fleksibilan recept , ne možete omašiti sa merom i namirnicama . Napr ako nemate dovoljno mladog sira dodate više kačkavalja i jogurta. U receptu koji sam ja dobila stajalo je da se pravi sa debrecinama , ali pošto ja ne jedem debrecine stavljam šunkaricu . Ko ne voli ne mora da stavlja krastavce … itd. Jako ukusno i lagano , brzo i lako se pravi.

Slikovni rezultat za pickles

izvor net / slika net

You may also like...

Leave a Reply

%d bloggers like this: