Dorini recepti za spagete (vise ideja)

Credit:Fudio

Dorini recepti za spagete (vise ideja)

MILANEZE: Na maslinovom ulju zažutiš luk sa dodatkom papra, soli, šećera, na to baciš paradajze narezane na kockice. Dodaš malo češnjaka. Pustiš polako a se kuha dok se paradajz ne raskuha i ne dobiješ gusti umak. Možeš dodati malo vina. Po želji bosiljak, origano, timijan. 

CARBONARA: Na maslacu popržiš mesnatu slaninu, na to hitiš špagete. Makneš s vatre. U vruće špagete umješaš po osobi 1 dec sl. vrhnja pomiješanog s 1 žumanjkom. 

BOLOGNESE- JEDNOSTAVNIJA VARIJANTA: 
Zdinstaš luk (sol, papar, šećer) dodaš mljeveno meso (2/3 junetina, 1/3 svinjetina)- popržiš, dodaš jednu naribanu mrkvu, pričekaš da se potroši sok, dodaš crvene paprike, konšerve, klinčeke, podliješ s vodom i pustiš da se polako pokuha. Možeš dodati i šampinjone narezane na listiće.

BOLOGNESE- KOMPLICIRANIJA VAR.: 
Zdinstaš luk sa mesnatom slaninom, na to dodaš papriku na kockice, naribani celer, mrkvu, meso, pelate, lovor, bijelog vina, polako krčkaš dok se ne ukuha.

UMAK OD ŠAMPINJONA:
Na putru zdinstaš narezane šampinjone,dodaš malo narezanog češnjaka, malo narezanog peršina, dodaš malo brašna, popržiš, podliješ vodom, kuhaš, pred kraj dodaš malo slatkog vrhnja.

GORGONZOLA:
U slatkom vrhnju otopiš gorgonzolu narezanu na kockice. (Funkcionira i sa zdenka sirom)

TUNA: 
Popržiš luk i češnjak na maslinovom ulju (sol, papar, šećer), na to staviš ocijeđenu tunu iz konzerve, popržiš, dodašm pelate, amlo origana ili bosiljka, 2-3 ploške limuna s korom, pred kraj malo bijelog vina.

Sve možeš jesti s parmezanom, osim, neki kažu ribu, ali ja i tunu jedem s parmezanom.

Možeš samo popržiti na maslinovom ulju malo češnjaka i jednu ljutu papričicu i u to uvalit špagete.
U italiji jedu špagete prelivene domaćim maslinovim uljem i posipane parmezanom. Ili s putrom i parmezanom. izvor net, slika net

You may also like...

Leave a Reply

%d bloggers like this: