Recepti za spagete

moji recepti za špagete su:

CRVENI
na luku (crvenom obvezno, ne podnosim dinstanje na češnjaku!) predinstam mljeveno meso ili tunu (rijetko) ili šunku ili ništ 🙂 s malo mrkve i ponekad koje zrno graška. i gljive volim staviti. onda na to stavim oguljene pofurene rajčice (svježe) ako ima, ako nema odmah napadam s pasiranom rajčicom. ona prvi dio začina: crni papar mljeveni, crvena paprika (slatka i ljuta), origano, cimet. pred sam kraj drugi dio začina: svježi bosiljak i stisnuti češnjak. 

BIJELI
na crvenom luku predinstam tunu ocijeđenu od ulja, zalijem vrhnjem i malo mlijeka, začini: bijeli papar, svježi bosiljak, korijandar, svježi mažuran, češnjak.

PROZIRNI
na zagrijano maslinovo ulje bacim koji file neke usoljene ribice, dodajem svježe trave (bosiljak, mažuran, ružmarin) i masline ili ako mi se da radit neka vrsta pesta (zgnječim trave s maslinama, češnjakom i uljem) i na to bacim kuhanu tjesteninu (neku dugačku, ja obožavam one široke rezance) i to još cvrljim 2 minute dok se ne prožme jedno s drugim i obilno još zalijem maslinovim uljem.

Slikovni rezultat za spaghetti

izvor net, slika net

You may also like...

Leave a Reply

%d bloggers like this: