Recepti za fina peciva

Recepti za fina peciva:

Kiflice

600gr brasna, 250 gr mleka, 1/2 kvasca, 2 jaja, 1 kasicica secera, 1 kasicica soli, 1 casa ulja – zamesiti i ostaviti da naraste.

Rastavljati testo sto tanje i  seci na trouglove. Filovati sa sirom ili dzemom. Staviti na preh i narendati preko margarin.

Mekike

Kvasac staviti u malo mlake vode sa kasicicom soli i brasna. Umutiti jaje + 1 jogurt, kvasac i brasno. Vaditi po saku testa razvuci na dasci i peci na vrelom ulju.

Ustipci

3 zumanca ulupati viljuskom, 1/2l vrele vode, 600gr brasna i mutiti. ulupati 3 belanca i sjediniti sa maso. Prziti na vrelom ulju.

Stanglice od susama i maka

1 casa ulja, 1 casa belog vina, 1 kasicica soli, 1/2 praska za pecivo, 550 gr brasna. Testo podeliti na tri dela i razliti u pravougaonike debljine 1 cm, sirine 10cm, duzina koliko ispadne. Gornju stranu pravougaonika premazati belancetom i posuti sa dosta maka. Okrenuti da mak dodje dole i premazati zumancetom i posuti susamom. Seci na stapice debljine 1 cm i uviti u spiralu sa obe strane. Redjati u podmazan pleh i peci obe strane. Savet: lepse su kad su res pecene.

Recepti za fina peciva

Slani stapici 

300gr praske sunke, 200gr kackavalja, jaje, brasno, ulje
kackavalj iseci na stapice, svaki obaviti praskom sunkom, uvaljati u brasno, jaje, prezle i prziti dok ne porumene.

Stanglice sa sirom

Jedno pakovanje lisnatog testa, zumance, 100 gr kackavalja i malo kima.
Lisnato testo razvuci debljine prsta, premazati zumancetom i posuti struganim kackavaljem. Odozgo staviti malo kima, iseci na stanglice i peci na 25oc. 

Pastetice 

pakovanje lisnatog testa,150gr belog sira, 100gr sunke ili vrata, zumance.
Razvuci koru debljine prsta i seci na kvadrate. Sir izdrobiti iseci sitno sunku. U svaki kvadrat staviti  kasicicu ove smese, presaviti u obliku trougla, premazati zumancetom i peci na 250c.

Kroasan

U 3dl mleka staviti kasiku soli i kocku kvasca ( za oko 1kg brasna) i pustiti da kvasac nadodje. Umutiti posebno 2 jaja sa 1 jogurtom i kasicicom soli. U 800 gr brasna izruciti testo i pustiti da naraste. Kad je testo lepo poraslo izruciti na dasku i posuti sa malo brasna, ne mesiti ga vec formirati okruglog oblika velicine tanjira. umutiti 1 margarin sa zumancetom- moze i bez, pa svaku koru premazati sa tim margarinom i malo brasna da e bolje lista i sloziti kore sve jednu preko druge. Gornju koru ne premazivati. Od tankog testa razviti veliku koru pa iseci na osam trouglova i zaviti kiflice. Odozgo preliti jajetom, mogu se filovati i sa sirom.

izvor net / slika net

You may also like...

Leave a Reply

Discover more from kitchenmagic3.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading