SLADOLED OD MALINA

SLADOLED OD MALINA  –
Uzeti 800 gr malina, staviti ih u gazu, ocediti im sok i staviti u jedan sud. Sok preliti 500 gr secera i staviti u posudu dok se u soku ne otopi. U secer i maline dodati sok od jednog limuna. Masu staviti u masinu za sladoled i okretati rucicu dok se sladoled ne stvrdne i staviti na led 2 casa.
© Hans Geel

Домаћи сладолед 2

Schale mit Vanilleeis

Потребно је. 6 јаја, 8 кашика шећера, 2 кесице ванилин шећера, 2 кесице шлага умућене са 2 кашике шећера, 2 дл киселе павлаке. Умутити јаја са шећером, и ванилин шећером, додати шлаг и киселу павлаку и добијену масу поделити на два дела. У сваки део додати арому по жељи, сезонско воће, чоколаду кафу, или готов екстракт. Промешати и ставити у замрзивач да се стегне. Служити са шлагом и посуто чоколадним мрвицама

recept slatki kuvar

Домаћи сладолед од чоколаде

Потребне намернице: 6 комада јаја, 300 гр кристал шећера, 2 кесице ванилин шећера, 1 литар млека, пола дл рума, 150 гр рендане чоколаде, 70 гр сувог грожђа и 2 кесице шлага. Начин припремања: прелити суво грожђе румом и оставити да одстоји. Јаја умутити са шећером. Млеко прокувати са ванилин шећером, склонити са грејног тела и додати му умућена јаја уз непрекидно мешање ручном жицом. Све лепо сјединити, вратити поново да прокључа, такође уз непрекидно мешање. Масу прохладити, а потом је поделити на пола, то јест у две посуде у којима ће се сладолед мрзнути. У једну половину додати рендану чоколаду, а у другу сво грожђе. Прохлађено и сједињено ставити у замрзивач и на 15 минута вадити посуде из замрзивача мешати миксером и тај поступак поновити 3 до 4 пута док сладолед не постане компактан и изједначен, а при том треба да има и одређену густину. Високе чаше за сладолед охладити, а потом у њих до половине кашиком распоредити прво слој сладоледа од чоколаде, а преко њега од рума и сувог грожђа. Овако припремљен сладолед чувати у расхладном уређају до сервирања, а приликом сервирања умутити шлаг и сваку чашу сладоледа декорисати звездицама шлага. На средину шлага ставити по једно зрно сувог грожђа и посути ренданом чоколадом.

recept slatki kuvar

You may also like...

Leave a Reply

%d bloggers like this: