Nemačka poslastica 

Nemačka poslastica – Fini krem sa maslacem, rastresito testo i hrskavi krokant čine ovu kreaciju neodoljivom. U pitanju je frankfurtski venac, jedan od omiljenih kolača. 

Početkom devedesetih godina prošlog veka ovaj nemački specijalitet otišao je u zaborav. Ipak, njegova priča ima srećan kraj. Ovaj ukusni kremasti kolač ponovo je postao aktuelan, naročito među mladima. Bitno je da se frankfurtski venac čuva u frižideru ili zimi na hladnom mestu. 

Priprema se na sledeći način. Rernu zagrejte na 180 stepeni, a kalup za frankfurtski venac podmažite maslacem ili margarinom. U posudi za testo dobro umutite maslac. Dodajte postepeno šećer i vanilin šećer i mutite sve dok masa ne postane penasta i vazdušasta. Iscedite sok od pola limuna i dodajte maslacu. Umešajte jaje po jaje. Potom pomešajte brašno, gustin i prašak za pecivo, pa polako dodajte tu smesu masi sa jajima. Testo sipajte u podmazan kalup, pa poravnajte površinu. Kolač pecite na srednjoj rešetki u prethodno zagrejanoj rerni oko 55 minuta. Pečeno testo izvadite iz rerne, pa ga ostavite da se ohladi. Ohlađen kolač presecite vodoravno dva puta. 

Pomešajte prašak za puding sa malo mleka. U šerpi kuvajte dva minuta preostalo mleko, med, vanilin šećer i malo soli uz stalno mešanje. Dodajte puding i kratko kuvajte. Skinite šerpu sa ringle, pa žicom umešajte jedno po jedno žumance u puding od vanile. Često mešajte dobijenu smesu da bi se ohladila. Maslac stavite u činiju i penasto ga umutite. Na kraju dodajte kašikom puding od vanile. Zatim dve trećine dobijenog krema sipajte u špric za kolače. 

Donju koru stavite na tanjir za tortu, pa je premažite polovinom džema. Našpricajte jednu trećinu krema. Stavite drugu koru, premažite preostalim džemom, pa našpricajte drugu trećinu krema. Poklopite gornjom korom, pa kolač premažite preostalim kremom sa maslacem. Zatim ravnomerno rasporedite krokant od lešnika. Napravite tufnice od preostalog krema, pa na njih poređajte višnje. Frankfurtski venac treba držati u frižideru sve do serviranja. 

Uz frankfurtski kolač možete uživati u čarima Nemačke.

wallpaperflare.com

You may also like...

Leave a Reply

Discover more from kitchenmagic3.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading