Kašice od voća i žitarica (Za bebe 6-8 meseci)

Kašice od voća i žitarica

Za bebe 6-8 meseci

Kašice od voća i žitarica:

Verzija 1 – Skuva se jedna jabuka i/ili 2 manje kruške i izblendira a zatim pomeša sa pola porcije žitarica sa mlekom (npr. Milupa). Umesto vode za pripremu žitarica, koristiti kompot koji je ostao posle kuvanja voća. Ove žitarice sadrže adaptirano mleko i blago su slatkastog ukusa sa dodatkom cimeta i vanile (pogledajte sastav) pa se odlično slažu sa jabukama i kruškama. Ovo može da se pripremi i sa svežim voćem ali neposredno pre jela jer jabuka jako brzo oksidira.

Verzija 2 – Osnovni princip je da se pomeša sezonsko voće sa kašičicom instant žitarica za bebe. Naprimer izblendiraju se jedna breskva, jedna kajsija i jedna kašičica žitarica se izblendiraju. Za ovu kombinaciju preporučujem žitarice za bebe koje su bez mleka i bez šećera (npr. Humana) jer su skoro potpuno bljutave pa ne menjaju ukus voća već samo daju teksturu. Posle ovako pripremljenog obroka beba je sita barem 2-3 sata.

Kašice od voća i žitarica

Kašica od povrća sa mesom:
Potrebno je:
– 1 šargarepa (oko 40g)
– 1 mala tikvica (oko 60g)
– 2-3 cvetića karfiola
– 1-2 cvetića brokola
– 30g pilećeg mesa
– 1 kašičica maslinovog ulja
Povrće i meso kuvati zajedno a zatim sve staviti u blender, dodati maslinovo ulje i ispasirati.

Umesto mesa može da se koristi jedno žumance.

Za bebe koje još uvek jedu samo povrće ova kašica može da se pravi bez mesa a ukusnija je ako se doda i jedan mali krompir.

Slikovni rezultat za äpplen
izvor net / slika net

You may also like...

Leave a Reply

%d bloggers like this: