Lijek protiv nadutosti, bakterija i Escherichia coli

Lijek protiv nadutosti, bakterija i Escherichia coli:

10 dkg korjena peršina , usitniti

10 dkg limuna sa korom , usitniti

10 dkg meda

10 dkg maslinovog ulja

Sve staviti u blender da se dobije pasta.

Čuvati u frižideru.

Uzmati 1 vel. žlicu 30 min. prije doručka i 1 žlicu 30 min. prije večere, ili 1 sat nakon jela.

Obavezno piti puno tekućine.

izvor net

Credit:Chris Ryan

Ešerihija koli
Escherichia coli je bakterija koja veoma cesto prouzrokuje mokracne infekcije. Ona je normalan stanovnik debelog creva, ali kad se nadje u mokracnom sistemu nastaje problem. U vecini slucajeva bakterije se umnožavaju najpre u mokracnoj cevi i tu prouzrokuju upalu (urethritis). Iz mokracne cevi bakterije se mogu uspeti u mokracni mehur i prouzrokovati njegovu upalu (cystitis). Ukoliko se infekcija ne leci, bakterije se mogu dalje uspinjati kroz mokracovode, dospeti u bubrege i prouzrokovati njihovu infekciju (pyelonephritis)..
ČAJ PROTIV BAKTERIJE ESCHERICHIE COLI

Heiltee zum Selbermischen für die Harnwege (Birkenblätter, Hauhechel, Goldrutenkraut, Schachtelhalm, Pfefferminze )


500 grama sleza ( lista ili korena), 100 grama lista vreska ( Calluna vulgaris),100 grama lista ruže ( Rosa ontifolia),100 grama cveta vranilovke ( Origanum vulgare),100 grama suvih peteljki od trešnje.
Sve dobro usitniti i dobro izmešati da se sastav ujednaci. Caj se priprema od 2 velike supene kasike smese i 1/2 litre vode. Dobijeni caj se pije tokom dana umesto vode, nakon 7 dana uzimanja proveriti urin. U vecini slucajeva je sterilan.
Recept kod laksih oblika infekcije
Dobro oprati i isitniti 400 gr lista celera. Tome dodati dva u mlakoj vodi oprana, a potom iseckana, limuna sa korom. Sve zajedno preliti 1 litrom vrele vode, poklopiti i ostaviti da odstoji 24 sata. Posle toga proceditii piti 3 puta dnevno, pre jela, po jednu šoljicu. Uzima se 42 dana, uz obavezan dorucak iskljucivo od zobenih pahuljica, kuvanih najviše 5 minuta.

izvor Narodni lijekovi recepti

credit  Raider, Peter

You may also like...

Leave a Reply

Discover more from kitchenmagic3.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading