Kratki tečaj kuhanja pudinga 

By Alex9500

Kratki tečaj kuhanja pudinga

Uzmeš padelicu (posudu za kuhanje) od litre i pol. Po mogućnosti od inoxa, ali ne jako debelo dno.

Uzmeš bocu ili tetrapak mlijeka od pola litre. Zatvoren, tj. pun.

U onu gore padelicu uliješ 4 dl mlijeka. To možeš odoka ili izmjeriš u bebinoj boci (ako ju imaš, naravno) ili u nekom vrču sa skalom (ne glazbenom).

Staviš padelicu sa mlijekom na vatru. Ne mora biti prava vatra, može i električna ploča ili plin. Na srednju jačinu.

Uzmeš zdjelicu veličine cca 3 dl.

Usipaš prašak za puding u zdjelicu. Dodaš dvije pune žlice za juhu šećera. Dobro promiješeš na suho.

Uliješ onaj preostali 1 dl mlijeka sobne temperature i pažljivo promiješaš u zdjelici da bude skroz jednolično.

Uzmeš zdjelicu u lijevu ruku (ako si dešnjak), kuhaču u desnu i dođeš do one padelice sa mlijekom na vatri. Taman bi trebalo biti točno ugrijano mlijeko, da još ne kuha, ali da su već mali mjehurići po vrhu.

Polako ulijevaš smjesu iz zdjelice u padelicu i cijelo vrijeme miješaš. Kuhačom u desnoj ruci. Odložiš zdjelicu. Lijevom rukum uhvatiš ručku padelice, pazi-topla je, treba krpa. i desnom jako miješaš. Cijelo vrijeme dok ne prokuha. Polako će se zgušnjavati, što je gušće, treba snažnije miješati. Miješaš dok bar 3-4 puta ne napravi veliki PLOP, nešto kao kad vulkan ispušta paru…

Cijelo vrijeme vatra ne smije biti prejaka, jer će se puding zalijepiti za dno, i ako to pomiješaš sa kuhačom…ma, možeš sve baciti.

Preliješ puding iz padelice u zdjelu i, ako nećeš da se napravi “kora” na vrhu, promiješaš svaku minutu-dvije dok se hladi.

Garantiram uspjeh.

S ovako napravljenim pudingom ne možeš filati tortu. Za to ima još par koraka. Ako te zanima, mogu ja i dalje ovako detaljno

izvor net / slika net

You may also like...

Leave a Reply

%d bloggers like this: