Jagnjetina pod pekom

Jagnjetina pod pekom:

3kg jagnjetine (plecka i rebra) iseci na komade srednje velicine i posoliti.2kg krompira (ili 2 veca krompira po osobi) iseci na pola ili cetvrtine,jedan luk naseci na rebarca,jednu papriku naseci na komade,dve-tri mrkve iseci na kolutove (malo deblje) i par cenova belog luka (ne guliti im opnu) posoliti,pobiberiti i dodati malo bag zacina-ovo po zelji….staviti u malo nauljenu tepsiju i odozgo poslagati jagnjetinu.Sve politi sa malo ulja i pola case vode…..peci jedan sat,pa otvoriti i okrenuti meso…sveukupno se pece oko sat i po ili moze i vise,zavisi od mesa

Kada stavljate meso na krompir stavite ga tako da kosti budu okrenute na gore,pa kad ga preokrenete da se lepo zapece mesnata strana.Beli luk nemojte guliti,jer ce on svoj miris pustiti i ovako,ali nece biti prejak,a kad ga stisnete unutra je fina pasta koja je pokupila sokove od pecenja i izvanrednog je ukusa….mozete dodavati sastojke po zelji i ukusu,moze i druga vrsta mesa i drugo povrce.

izvor net

credit Jabiru

ZAPEČENA JAGNJETINA

Fresh Raw Lamb Meat ready to be marinated and cooked

Potrebno je: 1 kg jagnjetine bez kostiju, 5 paradajza,pakovanje maslaca od 125 g, so, mleveni biber, 300 g testenine, so, 100 g kačkavalja. Oprati jagnjetinu, iseći je na komade I složiti u vatrostalni sud. Oko mesa rasporediti paradajz isečen na manje komade pa sve preleti mešavinom rastopljenog maslaca I 1 dl mlake vode. Posoliti I pobiberiti po ukusu I u rerni zagrejanoj na 180 stepeni peći oko 1,5 sat. U vrijućoj posoljenoj vodi obariti testeninu,ocediti je I stavi ti je na ovalni tanjir za služenje. Preko testenine staviti pečenu jagnjetinu I paradajz,sve posuti nastruganim kačkavaljem i odmah služiti.

izvor Grcki recepti

Credit:SGAPhoto

You may also like...

Leave a Reply

Discover more from kitchenmagic3.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading