Sacher torta

Sacher torta

BISKVIT
140 g maslaca
160 g šećera
180 g mlječne čokolade
8 žumanaca
8 bjelanaca
120 g brašna

Sacher torta priprema:

Pjenasto umititi maslac, dodati omekšalu mlječnu čokoladu, šečer, vanilin šečer i doro izmiksati. Dodati žlicu po žlicu brašno i jedno po jedno žumance – miksati. Istući snijeg od bjelanjaca čvrsto i promješati kuhaćom zajedno sa smijesom od čokolade.Izliti u namašćen kalup i lagano peći na 170 celzija oko sat vremena (provjeravati sa čačkalicom – kad je čista biskvit je pečen). Biskvit izvaditi maknuti obruč i prepruka je da odstoji jedan dan na sobnoj temperaturi i tek sljedeći dan se maže marmeladom.

Marmelada

marmelade od marelice po želji, ali najmanje 100 grama

Marmeladu zagriajati sa 1 žlicom vode, ja sam imala dosta “voden” pekmez / đem domaći tako da onda nisam stavljala vodu, kupljeni su nešto tvrđi tako da onda voda treba ići. Biskvit prerezati drugi dan i premazati cijelu tortu i biskvite toplom marmeladom.

Glazura

125 g maslaca
250 g čokolade za kuhanje

Maslac kuhati na laganoj vatri, ne pari, dok voda ishlapi iz njega i takav maslac ostaviti da se slegne par minuta i time preliti razlomljenu čokoladu i mješati dok se čokolada ne rastopi i postane onako fino gusta.

Tortu preliti i po mogućnosti ostaviti je par sati na sobnoj temperaturi da se upije čokolada i staviti u frižider kasnije, ja ju uvijek režem drugi dan i poslužujem uz slatko vrhnje.

Povezana slika

izvor net

slika net

You may also like...

Leave a Reply

Discover more from kitchenmagic3.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading