Sacherica po receptu iz domacih kolaca

Recept po kojem radim je sljedeci (staviti cu kolicine za vecu i manju tortu tj. od 8 i od 10 jaja, a ja ponekad radim i od 12 jaja):

14 (17,5) dag maslaca
16 (20) dag secera
18 (22,5) dag cokolade za kuhanje (kvalitetne s dosta kakaa!, a ne neke Dorine niti sl.)
8 (10) zutanjaka
12 (15) dag brasna
snijeg od 8 (10) bjelanjaka

Na vrlo laganoj vatri zajedno rastopiti maslac i cokoladu.
Zutanjke i secer miksati, dodati smjesu cokolade i maslaca te naizmjence brasno i snijeg koji treba lagano umijesati (bolje zicom nego mikserom).

Peci u dobro namazanom i posutom obliku za tortu. Paziti da se ne pece predugo nego cim je cackalica kojom se testira pecenost suha, odmah vaditi i ostaviti da se ohladi. Nema potrebe mazati toplu, pusti je da se u miru ohladi.

Prerezati na pola i tanko namazati pekmezom ili marmeladom od marelica. Marmeladu ne treba zagrijavati nego samo prethodno izmijesati u zdjelici kako ne bi bila cvrsta ni grudava. Izvana tortu takodjer tanko omazati marmeladom i preliti cokoladnom glazurom (ako trebas recept za glazuru: na laganoj vatri kratko otopiti 10 dag kvalitetne cokolade za kuhanje, 5 dag maslaca i zlicu ulja).

Sacherica nije visoka pa ces, ovisno o svojim potrebama, raditi vecu ili manju (ovisno o kalupu mozes i smanjivati kolicine pa raditi od 6 jaja). Uzasno je jednostavna za napraviti i ne zahtijeva puno vremena.

Uzivaj

izvor /net

slika/net

You may also like...

Leave a Reply

%d bloggers like this: