Caruso šnite

Caruso šnite

Tko voli čokoladu, bit će odušeljen caruso šnitama koje se naprosto tope u ustima.

Sastojci

– 4 žutanjka

– 14 dkg putera

– 14 dkg šećera

dobro umješati, pa dodadati

– 10 dkg ribane čokolade

– 10 dkg mljevenih lješnjaka (ili oraha)

– 7 dkg brašna

Izmješati žutanjke, maslac i šećer u pjenastu jednoličnu smjesu, pa dodadati ribanu čokoladu, mljevene lješnjake i brašno. Za pjenasto tijesto koje će se topiti u ustima bitno je da čokolada za kuhanje bude naribana. Naravno, ovo je mala tajna za caruso šnite. Nije pogrešno staviti niti rastopljenu čokoladu, ali tada će šnite biti manje rahle.

Dobro izmješati i na kraju nježno dodati snijeg od bljelanjka. Bjelanjke je najbolje ručno umješati kako bi snijeg od bjelanjaka zadržao čim više zraka (tj. kako bi ostao što većeg volumena).

Peći na 150° 30 minuta.

 

Glazura

– 3 rebra čokolade ( odnosno 10 dkg)

– 3 žlice šećera

– 3 žlice vode

– 15 dkg maslaca

Čokoladu rastopiti na pari s vodom i šećerom i gusto ukuhati. Treba paziti da se makne s vatre čim se čokolada rastopi kako se bi napravile grudice. U tu smjesu polagano dodati otprilike 15 dkg maslaca.

Preliti po ohlađenom tijestu i pustiti 2-3 sata da se hladi, pa narezati.

izvor net

credit  Great Stock!

Sacher šnite

Sacher-Schnitten

Sastojci: 250 g šećera, 6 jaja, 250 g margarina, 120 g čokolade u prahu, 130 g brašna, 1 vrećica praška za pecivo, 1 dl jake crne kave, 120 g grubo sjeckanih oraha Sastojci za čokoladnu glazuru: 1 čokolada za kuhanje, 2 do 3 žlice mlijeka, kockica maslaca oguljeni bademi za dekoraciju

Napravite tijesto na sljedeći način: izmiješajte šećer sa 6 žumanjaka, dodajte margarin, čokoladu u prahu, crnu kavu, orahe te žlicu po žlicu brašna u koje ste umiješali prašak za pecivo i žlicu po žlicu snijega od 6 bjelanjaka. Pecite otprilike 40 minuta na 180 do 200°C. Kada je kolač gotov, pripremite čokoladnu glazuru: otopite čokoladu za kuhanje na laganoj vatri uz dvije do tri žlice mlijeka. Neprestano miješajte dok se ne otopi. Zatvorite plin, ubacite kockicu maslaca i promiješajte dok se i on ne otopi. Glazuru ravnomjerno prelijte po kolaču što ćete ga rezati na kocke i na svaku, po želji, stavite oguljeni badem.

recept slatki dobar tek

credit StockFood Studios / Photoart

You may also like...

Leave a Reply

%d bloggers like this: