Kiflice po receptu najbolje drugarice

Dakle, za kiflice po receptu najbolje drugarice potrebno je

1 kg oštrog brašna
1 germa
6 dcl toplog mlijeka
1 velika žlica s vrhom soli
1 kavska žlica s vrhom šećera
2 dcl ulja

I to sad ide ovak:
Od 6 dcl toplog mlijeka, izdvojite 1 dcl mlijeka i u to stavite germu (i malo šećera). Kad se germa digne, onda ju šiknete u smjesu (1 kg oštrog brašna, 5 dcl toplog mlijeka, 1 velika žlica soli i 1 kavska žlica s vrhom šećera). Sve to skupa mjesite dok ne dobijete jednu finu smjesu (znaci sve se mora povezat). Kad ste to izmjesile, NA KRAJU dodate 2 dcl ulja i nastavite dalje mjesit dok se to ulje ne upije.

Kad se ulje upije, onda tijesto pustite da se digne! Moze jednom, moze više puta! Kad se tijesto digne, promješte još jednom, evenutalno pustite da se digne još jednom i krenete u akciju  – dakle, podijelite smjesu na par djelova, svaki dio valjate u krug i radite trokute koje punite sljedećom smjesom:
• sir (ona stavila baranjac) naribani
• šunka
• vrhnje (ona stavila plavo vrhnje od dukata)
• papar
E sad, koliko sira, šunke…. odokativna metoda… 20 dkg sira i toliko šunke npr.

Zarolate, slažete na tacnu (ne jedno do drugog, jer se kifle dizu)! Kad ih sve posloži na tacnu, izmedju kiflica stavi malo margarina (dakle, kiflica-margarin-kiflicai tak do kraja)
Kifle premaže jednim jajetom (cijelo jaje izmuckate i premazete kifle) i na kraju ih posipa sa sezamom, lanom (kombinacijom… po željama).

Te kifle nemorate nužno punit sa šunkom i sirom! Mogu bit i prazne i isto su fine!

I na kraju priče, stavite ih u pečnicu ( na 200 stupnjeva, 20 min). Ako imate bolju pečnicu, može i manje – vidite kak izgledaju, pa procijenite!

Eto to bi bilo to! U slast!

You may also like...

Leave a Reply

%d bloggers like this: