Talijanski recept za limoncello

Credit:kajakiki

Talijanski recept za limoncello

(recept od Dajane)

Ovo je talijanski recept za limoncello koji sam nedavno sam spremila
LIMONCELLO
Limoncello je talijanski liker od limuna. Izvrstan za probavu nakon (obilnog) objeda ako ga pijete ledenog. Da, obavezno ga držati u zamrzivaču, i ne brinite neće se zamrznuti koristite li dobar 95% alkohol kao osnovicu.
Za napraviti Limoncello kod kuće potrebno vam je (dobit ćete oko 3 litre gotovog likera):
1 l čistog alkohola (najbolje 95%) – savjetujem da ne koristite ni rakiju ni vodku – samo će čisti 95% alkohol izvući sav ekstrakt iz limunove korice
7-8 velikih limuna
1l vode
1/2 kg šećera
Dobro operite limune četkom pod mlazom tople vode.
Skinite gornji dio kore limuna, narežite (izbjegavajte bijeli dio kore jer bi učinio liker gorkim) i stavite u staklenku s alkoholom. Ostavite na tamnom mjestu najmanje 15 dana (moj je ležao skoro 40, ali nije neophodno držati ga tako dugo). Nakon toga pripremite sirup: Stavite kuhati vodu i šećer. Miješajući, zagrijavajte dok se sav šećer ne otopi i sirup postane proziran, nije neophodno da provrije. Ostavite da se potpuno ohladi. Procijedite alkohol i odstranite korice. Pomiješajte alkohol i sirup pa sipajte u staklene boce. Dobro zatvorite i pričekajte barem još 15 dana prije kušanja. Možete odmah staviti boce u zamrzivač. P.S. Limoncello možete dodati u voćnu salatu ili jagodama, napraviti koktel s dodatkom pjenušca, ali također dodati u razne kreme i kolače.

izvor net

You may also like...

Leave a Reply

%d bloggers like this: