Talijanski recept za limoncello

Ovo je talijanski recept za limoncello koji sam nedavno sam spremila.
LIMONCELLO – 
Limoncello je talijanski liker od limuna. Izvrstan za probavu nakon (obilnog) objeda ako ga pijete ledenog. Da, obavezno ga držati u zamrzivaču, i ne brinite neće se zamrznuti koristite li dobar 95% alkohol kao osnovicu.
Za napraviti Limoncello kod kuće potrebno vam je (dobit ćete oko 3 litre gotovog likera):
1 l čistog alkohola (najbolje 95%) – savjetujem da ne koristite ni rakiju ni vodku – samo će čisti 95% alkohol izvući sav ekstrakt iz limunove korice
7-8 velikih limuna
1l vode
1/2 kg šećera
Dobro operite limune četkom pod mlazom tople vode.
Skinite gornji dio kore limuna, narežite (izbjegavajte bijeli dio kore jer bi učinio liker gorkim) i stavite u staklenku s alkoholom. Ostavite na tamnom mjestu najmanje 15 dana (moj je ležao skoro 40, ali nije neophodno držati ga tako dugo). Nakon toga pripremite sirup: Stavite kuhati vodu i šećer. Miješajući, zagrijavajte dok se sav šećer ne otopi i sirup postane proziran, nije neophodno da provrije. Ostavite da se potpuno ohladi. Procijedite alkohol i odstranite korice. Pomiješajte alkohol i sirup pa sipajte u staklene boce. Dobro zatvorite i pričekajte barem još 15 dana prije kušanja. Možete odmah staviti boce u zamrzivač. P.S. Limoncello možete dodati u voćnu salatu ili jagodama, napraviti koktel s dodatkom pjenušca, ali također dodati u razne kreme i kolače.

(recept od Dajane)

izvor net

Credit:kajakiki

You may also like...

Leave a Reply

%d