Provereno najbolji recepti sa krumpirom

Credit:asab974

Provereno najbolji recepti sa krumpirom

Meni je uz pommes frites najukusniji pire krumpir. (recepti od Blanke)

Kuham ga narezanog na kockice na pari iznad posoljene vode. Zatim ga zgnječim, dodam malo soli, maslaca, žličicu kiselog vrhnja i malo mlijeka. Taj prilog uzimam uz saft, umake, špinat i slična jela koja nisu previše suha. Ako imam samo meso na naglo ispečeno (pireći ili pureći odrezak) tada ga malo začinim.

Zaćinjeni pire krumpir

Sastojci su jedna kila krumpira narezanog na kockice, 1 dcl mlijeka, malo kiselog vrhnja, 3 žlice maslaca, 15 g sitno nasjeckanog luka vlasca, 10 g sitno nasjeckanog peršina te sol i papar.

Prvo skuhajte krumpir te ga ocijedite ga i stavite u veću posudu. Dodajte preostale sastojke i napravite pire.

Kao prilog često radim krumpir na luku. Jako je jednostavno.

Na malo masnoće prodinstam luk i kad postane staklast na njega bacim krumpir koji sam ogulila, razrezala na četvrtine koje sam narezala na sitne ploškice. Poslite, poparite, dodajte malo vegete i crvene paprike. Lagano podlijevajte vodom dok se dinsta. Kad voda ispari i kad je krumpir mekan, prilog je gotov.

I krumpir koji je također među našim top 5 vrstama pripreme je restani.

Treba vam 3 velika krumpira,2 luka,ulje, sojin umak, sol, papar, peršin, bosiljak, mažuran.

Skuhajte krumpir u ljusci i narežite ga na ploške (ili ga ogulite i narežite prije kuhanja, brže je gotovo, ali se gube hranjivi sastojci). Luk narežite na polumjesece i pržite na ulju dok ne postane proziran. Dodajte krumpir i začine i izmiješajte tako da krumpir bude djelomično zgnječen. Poslužite s umakom ili kao prilog.

(recept od Andree)

Mladi krumpir često spremam s peršinom i češnjakom, pogotovo kao prilog uz ribu.

Potreban je mladi krumpir, svježi peršin, češnjak, sol, biber, vegeta.

Mladi krumpir se skuha u posoljenoj vodi i nakon sto je skuhan procjedi se. Možete ga skuhati i na pari, bit će još bolji, ali će duže trajati. Na malo maslinova ulja propirjati na kratko sitno nasjeckani češnjak. Dodati sitno nasjeckani svježi peršin te na kraju skuhani mladi krumpir. Začiniti s malo vegete i biberom. Sve zajedno promješati i kratko zapeći.

(recept od klaramare ) moj brat najviše voli krumpir na lovački pa ga radim svaki put kad dođe na ručak i to po receptu koji mi je on dao.

Potrebni sastojci: 30 dkg krumpira, 2 veće svježe paprike, 10 dkg šunke, začini po želji, glavica crvenog luka, 2 češnja češnjaka.

Priprema Krumpir ogulite i narežite na tanje ploške. Na sitne kockice narežite luk, češnjak, papriku i šunku, izmješajte ih sve zajedno sa krumpirom te začinite po želji! Vatrostalnu posudu premažite masnoćom te u nju rasporedite pripremljenu smjesu. Ulijte toliko vode da razina vode bude ravna sa smjesom i pecite u pećnici na 200 stupnjeva oko 40 minuta.

(recept od Branke)

Moj suprug jako voli krumpir salatu.

Sastojci za salatu su 60 dkg krumpira, 10 dkg luka, sol, papar, jabučni ocat, suncokretovo ulje. Krumpir operite i kuhajte u ljusci dok ne bude mekan (probajte vilicom, ali treba mu oko 45 minuta ovisno o debljini. Stavljajte podjednako velike krumpire da se ne bi dogodilo da jedan bude raskuhan, a drugi u sredini još tvrd) .

Ocijedite i još topli krumpir ogulite, te ostavite da se ohladi prije rezanja. Hladne krumpire i očišćeni luk narežite na ploške, posolite i popaprite, začinite uljem i octom, te dobro izmiješajte. Meni najbolje ide uz ribu, ali može i uz pohano.

(recept od mamice)

meni je fini s vrhnjem.

Jako je lagano: krumpir narezati na ploske debljine oko 1 cm. U protvanu rastopiti maslac. Krumpir u posebnoj posudi posoliti, popapriti. Na rastopljen maslac staviti krumpir i peci na 200 stupnjeva oko 45 min. dok ne vidite da porumeni. Pred kraj preliti vrhnjem za kuhanje, ali pazite da ne pliva u njemu. Ostaviti u pecnici jos 15-tak minuta da se vrhnje upije.

Ako želite samostalno jelo onda sa krumpirom probajte pancetu i sampinjone. Krumpir u ljusci se skuha u posoljenoj vodi tako da ostane tvrd i da se moze narezati na kockice. Posebno ocistiti i nasjeckati na cetvrtine gljive, te luk i pancetu na kockice. Ugrijati malo maslaca i na njemu poprziti kockice kuhanog krumpira. Kad porumeni izvaditi krumpir na ugrijani tanjur. U istoj tavi poprziti luk i pancetu, odliti masnocu ako je ima previse i vratiti krumpire, gljive i persin. Dinstati u pokrivenoj tavi, povremeno promijesati, posoliti i popapriti. Ne treba puno soli jer je panceta obicno dosta slana. Gotovo je kad se gljive zdinstaju tj. omeksaju.

(recept od Silvije)

Ovo je brzi i jeftin način da se od krumpira dobije
jedna fina večera ili predjelo, a može i užina:
KRUMPIROVA PITA
Postupak izrade:
Na malo maslinova ulja prodinstajte luk da dobro splasne. Zatim dodajte izrendani krumpir, posolite, popaprite i dinstajte na laganoj vatri desetak minuta. Pri kraju dinstanja dodajte sitno nasjeckani peršin.
Dvije kore stavite kao podlogu, malo namastite uljem, stavite još jednu koru pa nafilajte krumpirom. Zarolajte i stavite u tepsiju.
Zatim drugu i treću zarolanu pitu od krumpira stavite peći na 180 C otprilike pola sata. Prokuhajte decilitar vode (može i malo više) i malo ulja pa kad provrije prelijte vruću pitu od krompira i zapecite još deset minut.

Skoro sam zaboravila sastojke,dakle sastojci su:
1 kg krumpira
3 veće glavice luka
sol
papar
vegeta
malo peršina
maslinovo ulje

Pita je jednostavna i jako fina!

izvor net

You may also like...

Leave a Reply

Discover more from kitchenmagic3.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading